MORE

Western Digital și Toshiba anunță o nouă generație de memorie NAND Flash

Sper că sunteți pregătiți pentru un nou salt în capacitatea SSD-urilor, fiindcă Western Digital și Toshiba anunță dezvoltarea celei de-a patra generații de memorie Flash de tipul BiCS.

Aceasta este a patra generație de memorie NAND Flash Bit Cost Scalable, aducând tocmai ceea ce a fost gândită această tehnologie să facă, densitate mai bună. Mai exact, BiCS4 aduce suport pentru 96 de straturi de memorie suprapuse pe același modul, oferind o capacitate ce poate atinge 1Tb, în cazul folosirii a patru biți per celulă. Asta s-ar traduce într-o capacitate efectivă de stocare de 125GB cu doar un modul. Capacitatea în general este mai mare cu aproape 40% față de tehnologia folosită până acum, ce avea doar 64 de straturi.

Producția la scară largă va fi disponibilă abia de la jumătatea anului viitor, iar SSD-uri sau dispozitive mobile care să se folosească de această nouă generație de memorie vor sosi abia spre sfârșitul lui 2018 sau prin 2019.

Generația a cincea a BiCS este deja în plan, dar nu se va materializa mai devreme de anul 2020. Aceasta foarte probabil va aduce suport pentru 128 de straturi de memorie.

[AnandTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button