PCTECHTech&IT

Western Digital prezintă un nou SSD dedicat gamerilor

Western Digital a anunțat recent un drive NVMe, mai gros decât majoritatea produselor de acest tip, datorită faptului că este echipat cu un radiator robust (și opțional) din aluminiu proiectat de EKWB. Compania speră că acesta va fi pe placul gamerilor care se îngrijorează în privința impactului pe care l-ar putea avea căldura asupra performanței. A adăugat chiar și un nou mod de joc „Gaming Mode” la software-ul său SSD Dashboard, în cazul în care nu era destul de clar cine e publicul țintă.

Ca și versiunea anterioară a acestui SSD, noul WD Black SN750 îmbină memoria flash 3D NAND cu controlerul propriu Western Digital. Potrivit celor de la Anandtech, singurele diferențe reale sunt că WD și-a optimizat firmware-ul și a adăugat un model de 2TB în gamă. De asemenea, este oferit în capacități de 250 GB, 500 GB și 1 TB, deși radiatorul opțional nu este disponibil pe varianta de 250 GB.

Performanța nominală variază în funcție de model, iar citirea secvențială este de până la 3.470 MB/s (pentru modelele de 500 GB și 1 TB) cu o scriere secvențială de până la 3.000 MB/s (pentru modelul de 1 TB).

Alte caracteristici care variază ar mai fi rezistența la scriere, care variază de la 200 TB de scrieri pe zi (DWPD – drive writes per day) pe modelul de 250 GB, la 1200 TB DWPD pe modelul de 2 TB.

În general, seria Black SN750 este ușor mai rapidă decât generația anterioară, cel puțin pe hârtie. Cu o performanță în scriere, specificațiile sunt mai în concordanță cu modelul 970 Pro al lui Samsung, în timp ce modelele de anul trecut erau mai aproape de vitezele nominale ale seriei 960 Pro.

Vor beneficia într-adevăr gamerii de faptul că au un radiator pe aceste unități? Conform Western Digital, noile sale unități pot susține viteze mai mari pentru perioade mai lungi de timp, în comparație cu SSD-urile goale.

Western Digital și-a setat prețurile recomandate de vânzare la 79,99 dolari pentru modelul de 250 GB, 129,99 dolari pentru cel de 500 GB, 249,99 dolari pentru 1 TB, și 499,99 dolari pentru 2 TB. Aceste puncte de preț se referă doar la unitatea goală – Western Digital va anunța prețurile pentru variantele cu radiatoare la un moment mai apropiat de lansare în primăvară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button