PCTECHTech&IT

Western Digital închide o fabrică de hard disk-uri

Odată cu explozia piețelor flash SSD și NAND, Western Digital a luat decizia dificilă de a închide fabrica de producție a unităților HDD (hard disk drive) în Petaling Jaya, Malaezia până la sfârșitul anului 2019.

Compania a deschis primul magazin în Malaezia în 1973. Fabrica sa de 1.000.000 de metri pătrați Petaling Jaya a început operațiunile de fabricare a semiconductorilor obișnuiți, dar treptat a trecut la producerea hard disk-urilor de consum și enterprise. Western Digital a extins ulterior fabrica Petaling Jaya cu o facilitate de cercetare și dezvoltare proprie de 1,2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Western Digital a înregistrat o scădere în ultimii ani.

HGST Technologies Malaezia, una dintre filialele Western Digital, a închis ușile fabricii Bayan Lepas acum doi ani. Odată ce fabrica Petaling Jaya va fi închisă, Western Digital nu va avea altă opțiune decât să răspândească producția de unități de hard disk între fabricile rămase. Din fericire, producătorul principal de discuri încă deține o facilitate de 1,7 milioane de metri pătrați în Bang Pa-In, Thailanda și o unitate de producție de 730 000 de metri pătrați în Prachinburi, Thailanda.

Cu toate acestea, închiderea fabricii Western Digital Petaling Jaya nu înseamnă că producătorul de hard disk-uri renunță la Malaezia. Compania are unități de producție a substratului de hard disk în Johor și Kuching. Dispozitivele de asamblare și testare SSD ale companiei, liniile de producție media și birourile de cercetare și dezvoltare sunt, de asemenea, situate în Penang. Potrivit unui purtător de cuvânt al Western Digital, producătorul de hard disk-uri are intenția de a-și extinde capacitatea de producție SSD-uri. Compania se află pe punctul de a deschide cea de-a doua instalație SSD de la Penang. Se așteaptă ca instalația să înceapă producția în următoarele luni.

Să nu uităm că Western Digital a înființat un joint venture strategic cu Toshiba în 2017. Deci, expertul în hard disk-uri are deja un arsenal de SSD-uri la dispoziția sa și va continua să le furnizeze piețelor în care există o scădere a cererii pentru unități clasice de hard disk-uri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button