Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Western Digital dovedeste ca hard disk-ul nu a murit, cu noi modele de pana la 20TB

Western Digital este unul dintre cele mai sonore nume din industria HDD-urilor. Este tehnologia care a consacrat compania si chiar daca acum produce si SSD-uri, prima dragoste nu se uita niciodata. Sau cel putin acesta pare sa fie cazul. Compania a anuntat aditii noi famillilor de produse Gold si Ultrastar si capacitati de pana la 20TB.

Chiar daca pentru multi pare ca era hard-disk-ului a apus, Western Digital continua sa inoveze. Poate ca nu este pentru piata mainstream, dar multe servere pe care sunt stocate fisiere importante, inca se bazeaza pe HDD-uri. Asta a dus si la aparitia HDD-lui host-managed SMR, WD Ultrastar 20TB DC HC650. Acesta ar fi primul model comercial care include tehnologia EAMR.

Western Digital Ultrastart 20TB

Alaturi de design-ul HelioSeal de la Western Digital, noua familie de hard-uri are o eficienta energetica foarte mare si inovatii pe partea mecanica care permit capacitati atat de mari. In total sunt disponibile noua modele care vor popula centre de date din toata lumea cu valori TCO de neegalat. In plus, seria WD Gold include modele de HDD-uri CMR de 16TB si 18TB. Acestea sunt disponibile pentru achizitie de pe acum si includ garantie pe o perioada de cinci ani. Compania le recomanda pentru utilizare in servere enterprise si sisteme de stocare accesate masiv.

Alaturi de noile HDD-uri, Western Digital a anuntat si servere de pana la 1.836 PB

Odata cu hard-urile Ultrastar, compania a anuntat si Ultrastar Data60 si Data102; servere create pe baza HDD-urilor enterprise de 16 si 18TB Ultrastar DC HC550 CMR. Cu pana la 1.836 Petabytes de stocare intr-un format 4U, noile platforme sunt disponibile pentru comanda si vin cu aceeasi garantie de cinci ani. Spre finalul anului, Western Digital ar urma sa lanseze un server cu HDD-urile de 20TB care ar avea o capacitate totala si mai mare.

Aceasta este o veste buna in special pentru aceia dintre voi care aveti nevoie de capacitati mari de stocare. Hard-disk-urile nu au murit, ci vor dainui o perioada buna de acum inainte. Ca sunt sub alta forma fata de ce stiam noi, e altceva, dar nu au disparut.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button