MORE

Western Digital are probleme cu hard disk-urile sale!

In ziua de astazi unii dintre voi au devenit din ce in ce mai paranoici cand vine vorba de securitatea datelor noastre mai ales ca acum ne-a intrat in cap ca NSA-ul, FBI-ul, CIA-ul, SRI-ul sunt cu ochii pe voi si pe colectia voastra de pornosaguri. Si nu doar ei! Crackerii uneori sunt o pacoste si vin pe nepusa masa in „pițiul” vostru si isi fac de cap.

Nu mai vorbesc de faptul ca li se nazaresc uneori sa va cripteze toate datele voastre pretioase si singurul lucru care ramane de facut pentru a le recupera este sa decartati o anumita suma de bani, ca sa primiti cheia pentru decriptare, asta daca se tine de cuvant si nu va fugi cu banii vostri.

Ca tot a venit vorba de criptare, mai nou cineva a descoperit ca hard disk-urile Western Digital My Passport si My Book care iti auto-cripteaza informatiile tale, au o groaza de vulnerabilitati ce permit accesarea acelor informatii foarte usor din partea persoanelor nedorite.

De exemplu, daca ai schimbat parola default la HDD ea nu va fi stearsa, ci ramane memorata intr-o sectiune hash si va dati seama cat de usor le puteti ghici *cough 12345 *cough.

De acum incolo trebuie sa aveti mare grija ce va cumparati si unde va stocati datele!

[Ruhr-Universitat]

Articole asemanatoare

Back to top button