PC

Western Digital ar putea cumpăra divizia de memorie a Toshiba

Ani de zile, Western Digital era un nume asociat cu HDD-uri și în mare parte doar atât. Dar în ultima vreme, văzând în ce direcție se îndreaptă piața, compania a făcut un efort de a se extinde și în domeniul SSD-urilor inițial prin achiziția producătorului SanDisk, iar acum pare să fi pus ochii pe Toshiba.

Ce e drept, nu este tocmai Western Digital, ci grupul de companii din care Western Digital face parte, dar probabil interesul principal în tehnologia celor de la Toshiba este la producătorul de soluții de stocare, nu la o firmă de investiții.

Suma pentru care componenta de produs unități de memorie a Toshiba ar urma să fie vândută este de 17.4 miliarde de dolari. Mai puțin decât a dat Western Digital pe SanDisk acum câțiva ani, ce a costat în jur de 19 miliarde de dolari. Motivul pentru care Toshiba ar dori să scape de această divizie a sa ar fi o încercare de-ași acoperi pierderile pe care le tot au afacerile sale din SUA.

Nu va fi o achiziție completă, din motive ce țin de politică fiscală și interese, mai multe companii dorind să capete o parte din controlul asupra acestei divizii, inclusiv din Japonia. Toshiba în sine ar urma să păstreze o valoare estimată asupra componentei de memorie de 900 de milioane de dolari.

Mai multe informații despre această posibilă achiziție ar trebui să își facă apariția în viitorul apropiat.

[Reuters]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button