MORE

Western Digital aduce primele HDD-uri pe PCIe!

Western Digital se pregatesc pentru o mare schimbare de macaz, trecand de la conectorii traditionali, la un nou model SATA Express pe PCIe, noul standard de transfer gasit pe chipset-urile Intel seria 9.

O potentiala interfata SATA Express exista „in planul” producatorilor de mai multa vreme. Totusi, aparitia acesteia a fost „fortata” de noua serie 9 de la Intel, care face ca acest vis sa devina realitate. Noul standard permite producatorilor sa ofere hard-uri ce consuma mai putina energie, viteze de transfer mai mari si nu in ultimul rand, un transfer de date constant intre bus-ul de memorie al unitatii de stocare si cel al placii de baza. Astfel orice fel de unitate de stocare fie ea  SSD, SSHD sau HDD va lucra pe un singur bus de memorie comun.

Cele doua bus-uri de memorie ofera noi oportunitati pentru producatorii de solutii de stocare, pastrand totusi abilitatea de a lega un hard SATA intr-o placa de baza ce are si interfata SATA Express, lucru datorat compatibilitatii intre drivere. Potrivit Western Digital, prototipul foloseste drivere standard AHCI, fiind compatibile 100% cu orice hard mai vechi.

Pe langa toate aceste noi imbunatatiri, SATA Express-ul poate scadea costul de manufacturare, scotand din ecuatie PCI Express Sync-ul Via SRIS (Separate RefClock cu SSC independent).

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button