PC

Western Digital a lansat WD Gold HDD de 12 TB

Western Digital a început să expedieze noile modele de hard discuri WD Gold HDD către parteneri și lanțurile mari de magazine. Acest hard disc de 12 GB este bazat pe aceeași platformă ca și HGST Ultrastar He12 lansat acum câteva luni, și va fi inițial disponibil doar pentru clienții selecți ai companiei. Noul WD Gold 12 TB este destinat uzului anteprenorial, și vine cu toate caracteristicile pe care le așteptați de la un astfel de produs. Totuși, pentru că va apărea și în magazine, foarte probabil acest model va ajunge și la utilizatorii finali.

Din punct de vedere hardware, WD Gold 12 TB este foarte asemănător cu HGST Ultrastar He12. Deoarece ambele discuri au mai multe caracteristici tehnice comune și ambele au o viteză de 7200 RPM, este firesc ca să aibă și o performanță similară. Western Digital le plasează pe ambele la pragul ratei de transfer de 255 MB/s și o latență medie de 4,16 ms. Diferențele mai importante dintre cele două modele constă în opțiunile specifice sectorului de business: există modele care vin cu interfață SAS 12 Gb/s, și există modele cu suport SED și care au implementată funcția Instant Secure Erase.

Western Digital intenționează să vândă noile hard discuri operatorilor de servicii cloud și centrelor de date care au nevoie de o capacitate cât mai mare, reprezentând un avantaj major pentru companiile care doresc să-și maximalizeze capacitatea de stocare per watt și per metru pătrat. Datorită faptului că vor fi promovate diferit, este foarte posibil totuși ca WD Gold să ajungă și în mâinile unor utilizatori finali. 12 TB reprezintă totuși o canitate imensă de spațiu, și foarte puțini utilizatori au nevoie de atât de mult. Dar ținând cont că cel mai mare hard disc Western Digital disponibil consumatorilor este de 6 TB, este foarte posibil noul WD Gold este cel mai apropiat rival al seriei BarraCuda Pro produsă de Seagate.

Noul WD Gold HDD este momentan disponibil direct de la Western Digital pentru prețul de 521,99 dolari, precum și de la alți retaileri. Deși acest preț este exagerat de mare pentru un hard disc, este totuși mai puțin decât au cerut Western Digital pe modelul lor de 8 TB de acum un an și ceva, care a avut un preț de lansare de 595 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button