PC

Western Digital a început livrarea hard disc-urilor de 14 TB

Western Digital a anunțat că au început să pună la dispoziție clienților săi furnizori de servicii cloud și centrelor de date gigant primul hard disc de 14 TB, oferit prin intermediul firmei sale secundare HGST. Modelul HGST Ultrastar HS14 oferă cu 40% mai multă capacitate și o performanță dublă la scriere, comparativ cu predecesorul său.

Acum câteva luni Seagate susținea că se pregătesc în termen de 18 luni să lanseze discuri de 14 și 16 TB, plus un hard disc de 20 TB pregătit pentru anul 2020. Și fix luna trecută, Toshiba se lăuda că vor avea foarte curând hard disc-uri de 14 TB, după ce au anunțat în august modelele de 8 TB, care sunt momentan cele mai mari pe care le oferă compania.

Western Digital a reușit să-și întreacă ambii concurenți, oferind un hard disc umplut cu heliu, care pune la dispoziție un spațiu generos de stocare și un consum cu 60% mai redus în comparație cu variantele de 8 TB umplute cu aer. Compania susține că fiabilitatea nu a avut de suferit din cauza capacității sporite de stocare. Mark Grace, vicepreședinte senior al dispozitivelor de la Western Digital a declarat:

Peste 70% din exaocteții pe care îi oferă Western Digital segmentului antreprenorial de mare capacitate sunt pe unități de înaltă capacitate bazate pe heliu și continuă să sprijine clienții cu fiabilitate, performanță și valoare de calitate a serviciilor. Costul total al proprietății și avantajele fiabilității platformei noastre HelioSeal reprezintă fundamentul poziției noastre de lider în domeniul antreprenorial al spațiului de stocare de mare capacitate.

Acesta nu este genul de hard disc care va fi prea curând disponibil pentru consumatorul de rând și care să ajungă în calculatoarele construite pentru gaming. Cu toate acestea, astfel de avans tehnologic ajunge în cele din urmă și la consumatorii finali.

Este discutabil cât de mult este fiecare dispus să se încreadă într-un singur hard disc cu atâta volum de informație, acesta fiind și cel mai mare contraargument adus acestor dispozitive. Dacă se întâmplă un eveniment nefericit, riscați să vă pierdeți toată informația stocată pe el dintr-un singur foc. Soluția evidentă este să păstrați copii de siguranță pe alte discuri locale, dar nu e tocmai fiabil pentru hard disc-urile cu capacitate așa de mare.

Noile hard disc-uri Ultrastar HS14 sunt oferite momentan unui cerc restrâns de clienți selecți, și vine cu 5 ani garanție. Clienții pot opta pentru varianta cu interfața SATA sau SAS.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button