Gaming

WeGame – Raspunsul Tencent la STEAM-ul celor de la Valve

Numele Tencent este vehiculat destul de des in presa de specialitate, mai ales cand discutam despre eSports si League of Legends, compania cumparand Riot Games in urma cu ceva timp.

Daca pana acum multe dintre propietatile Tencent era descentralizate, se pare ca acest lucru urmeaza sa se schimbe, compania anuntand un rebranding al unei platforme mai vechi de distributie digitala, care acum urmeaza sa se numeasca WeGame. Cel mai probabil un competitor pe piata chineza la Steam, Origin, uPlay si Battle.Net.

De mentionat faptul ca WeGames nu are zero utilizatori la start, serviciul fiind un rebranding a ceea ce se numea in trecut Tencent Games Platform, platforma de distributie care numara in China doar 200 de milioane de utilizatori. In comparatie cu Steam care numara 125 de milioane de utilizatori activi zilinici in intreaga lume (2015).

Pe langa RIOT Games, Tencent detin actiuni la Blizzard-Activision, SuperCell si Epic Games, putand sa aduca o buna parte din titlurile produse de aceste companii in China, cu mici ajustari, guvernul Chinez avand o serie de reguli stricte in loc. Totusi, deschide usa dezvoltatorilor catre o noua piata.

Stirea vine in urma unui anunt facut pe Twitter de catre Daniel Ahmad, analist pentru Niko Partners. Acesta declarand dupa postarea pe Twitter:

”Tencent Game Platform a intrat pe piață mai târziu ca Steam, dar are un avantaj cu jocurile și serviciile pe care le oferă. Gamerii din China au acces la titluri gratutie populare precum League of Legends și FIFA Online 3 prin platformă. Tencent a început de anul trecut să transforme TGP într-un competitor pentru Steam.”

”Serviciul are acum suport pentru vânzarea de jocuri, precum și pentru titluri AR și VR. Tencent a adus câteva jocuri plătite de sine stătătoare la această platformă în 2016 și plănuiește să lanseze 100 de jocuri noi plătite, în mare parte de la dezvoltatori din vest, pe parcursul lui 2017. Don’t Starve a fost lansat pe platformă anul acesta și a vândut un milion de exemplare în China în doar o lună. Alte titluri precum Staredew Valley și Cities Skylines au fost populare pe platformă în China. Pe 20 aprilie, Tencent va organiza conferința UP unde va oferi mai multe detalii despre cum va continua să transforme platforma.”

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button