PC

Internet Archive se teme de SUA și emigrează

Internet Archive este un soi de muzeu viu al lucrărilor digitale. Aici puteți găsi documente vechi de câteva decenii, cărți digitalizate din domeniul public, puteți găsi jocuri de mult abandonate și mai aveți și The Wayback Machine.

Această unealtă minunată care vă permite să dați înapoi ceasul pentru a vedea cum arăta internetul în vremuri de mult apuse. Serverele pentru Internet Archive se află deocamdată în SUA, dar asta se va schimba în curând.

Internet Archive a început să strângă fonduri și să ceară donații pentru a crea o copie a întregii sale arhive în Canada. Motivul pentru această decizie este că nu există suficientă încredere în direcția în care se îndreaptă SUA pe partea tehnologică.

Noua administrație pare să își fi exprimat intenția de a nu opri prea curând urmărirea generală a utilizatorilor de pe internet, iar restricții din ce în ce mai mari ar putea fi impuse.

Ca urmare, Internet Archive are nevoie de o locație secundară pentru a rămâne în siguranță. Această acțiune va necesita milioane de dolari, așa că nu se va întâmpla peste noapte.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close