MORE

watchOS 4 este acum disponibil pentru Apple Watch

watchOS 4 este acum disponibil gratuit pentru toate modelele de Apple Watch. Cea mai nouă versiune aduce trei fețe noi, inclusiv Toy Story și Siri, noi versiuni ale aplicațiilor Music și Heart Rate, îmbunătățiri aduse aplicațiilor Activity și Workout, și multe altele.

Noua față Siri a ceasului este caracterizată de un timeline proactiv care prezintă informații importante în ordine cronologică sub formă de listă verticală. Se poate configura de pe iPhone ce funcții vor fi prezente aici. Toy Story este ultima față pentru Apple Watch inspirată din caractere de desene animate. Pe lângă Mickey și Minnie Mouse, acum pe fața ceasului mai pot fi afișați și personaje precum Woody, Buzz, Jessie, din celebra animație Toy Story.

Foarte multe caracteristici care au fost adăugate de acest update au ca principală țintă sănătatea și forma fizică a utilizatorului. Una dintre aplicațiile care urmărește activitatea fizică este Activity. În fiecare lună îți sunt oferite noi provocări făcute special pentru a-ți atinge un scop anume, iar alertele zilnice din aplicație sunt personalizate și mult mai inteligente. De exemplu, Apple Watch poate sugera acum o plimbare de 15 minute spre sfârșitul zilei pentru a-ți atinge cota zilnică de mișcare, decât să îți aducă aminte în fiecare zi la o oră prestabilită. Completarea unei activități sau a unei provocări este însoțită de efecte vizuale atrăgătoare care îți răsplătesc succesul.

Aplicația Workout a fost și ea reproiectată cu un nou look și mai multe funcții. Fiecare exercițiu poate fi apăsat pentru activarea sa, astfel încât acum puteți pur și simplu să atingeți și să începeți lucrul. Apple Watch vă atenționează în timpul unui exercițiu când ați completat un țel setat în aplicația Activity, ceea ce este folositor.

Puteți acum să urmăriți intervalele de antrenament de mare intensitate, iar aplicația dedicată înotului a fost și ea îmbunătățită. Aveți acum posibilitatea să accesați Now Playing în timpul unui exercițiu și se pot seta funcții precum autoplay-ul playlistului favorit. Există inclusiv o funcție de Do Not Disturb, în caz că nu vreți să fiți deranjați în timpul exercițiilor.

watchOS 4 a adus modificări semnificative și aplicației Heart Rate. Acum aceasta poate prezenta un grafic nou care afișează ritmul inimii în timp și include posibilitatea de a primi alerte în momentul în care inima are un ritm prea ridicat când nu sunteți activ. Există acum și statistici noi, precum rata de odihnă, media distanței parcursă în mers, media și maximul perioadei dedicate exercițiului fizic, timpul de recuperare și sesiunile petrecute în aplicația Breathe.

Pe partea de entertainment, watchOS 4 poate fi acum folosit pentru a sincroniza playlist-urile din Apple Music precum și muzica ascultată frecvent sau adăugată recent. Pentru prima dată, există acum posibilitatea de a sincroniza mai multe playlist-uri.

În afară de caracteristicile prezentate până aici, watchOS 4 mai vine și cu următoarele funcții noi:

 • O aplicație nouă cu rezumatul din Top Stories, care poate fi salvat și citit ulterior pe iPhone
 • Flashlight și Safety Light în Control Center
 • Derularea pe verticală prin lista de aplicații utilizate recent în Dock
 • Sortarea în ordine alfabetică a aplicațiilor pe ecranul principal
 • Compunerea de mail-uri
 • Ecranul pentru format manual numere de telefon din aplicația Phone
 • Conflictele care pot apărea în invitațiile din Calendar
 • Scribble are acum suport în limba germană
 • Noi moduri de a cronometra
 • Locații recente și noi sugestii în aplicația Maps
 • Agenda și locațiile incluse în smart replies
 • Încă nu sunt implementate, dar în curând watchOS 4 va primi funcțiile Apple Pay Cash și GymKit

Pentru a efectua update-ul la watchOS 4, va trebui întâi să vă actualizați iPhone-ul la iOS 11, care este și el disponibil începând de astăzi. Telefonul va trebui să folosească o conexiune de tip WiFi, deoare update-ul nu poate fi realizat prin conexiunea de date. Apple Watch va trebui de asemenea să fie încărcat cel puțin 50%. Dacă aceste cerințe sunt îndeplinite, atunci puteți descărca update-ul din aplicația Watch de pe iPhone, apoi accesând tab-ul My Watch, secțiunea General → Software Update.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button