Am luat Londra la pas in Watch Dogs: Legion si am stat la povesti cu unul dintre dezvoltatorii jocului!
Daca as zice ca m-am distrat in ultima perioada, probabil as fi prea modest. Asta se datoreaza faptului ca saptamana trecuta am fost ocupat jucand Watch Dogs: Legion, alaturi de noul Assassin’s Creed. Ubisoft mi-a oferit o sansa unica, astfel pot veni cu experienta mea dupa circa trei ore de joc in fiecare titlu. In plus, acest articol va fi ceva mai interesant decat cel dedicat lui Valhalla, deoarece am avut ocazia sa-i punem cateva intrebari unuia dintre oamenii responsabili cu dezvoltarea jocului. Este vorba despre Lucian Istrate care poarta functia de Game Design Director in cadrul Ubisoft Bucuresti. Vom afla ce noutati ne asteapta in Legion si vom arunca o privire la munca din spatele cortinei.
O revolutie high-tech!
Watch Dogs: Legion este al treilea titlu din serie. Unde primele doua jocuri au avut actiunea in SUA, mai exact in Chicago si San Francisco, Ubisoft a decis sa mute noul joc in Europa; mai exact in Londra. Locatia este foarte interesanta si trebuie sa recunosc ca este o gura de aer proaspat; doar de nu ar merge toate masinile pe sensul gresit. In plus, exista si o explicatie in spatele acestei alegeri.
Am considerat de la bun inceput ca Londra este cea mai buna alegere si sunt multe motive. In primul rand este un oras recunoscut pentru diversitatea lui. In al doilea rand, Londra este unul dintre cele mai supravegheate orase din lume, un lucru bine-stiut. Nu in ultimul rand, acest oras este perceput ca centrul contra-culturii si a miscarilor de rezistenta de-a lungul istoriei. Avand in vedere subiectele abordate de Watch Dogs: Legion, este cel mai potrivit oras.
Lucian Istrate, Ubisoft
Londra reprezentata in Watch Dogs: Legion este plasata in viitorul apropiat. In aceasta perioada, dronele au devenit ceva la ordinea zilei si cerul este acum impartit in doua. Pe de-o parte ai sobolanii zburatori… scuze, porumbei si alte oratanii cu pene, iar pe de alta parte ai drone. Acestea din urma indeplinesc diverse functii, de la survolaj, la drone politiste de atac, curierat de pachete si drone ce ajuta muncitorii in constructii. Desigur, tot ce zboara se mananca, astfel vei putea prelua controlul oricarei drone din proximitate.
Povestea te pune iarasi in tabara hackerilor de la DedSec. De aceasta data, autoritatile londoneze le-au inscenat o serie de atacuri, iar luptatorii cibernetici se regasesc in postura de teroristi. De aici, incepe nebunia in tot orasul si lupta dintre DedSec si fortele rebele si antagonistii jocului. Din pacate, nu pot intra mai adanc in detalii, insa povestea este un pas inainte fata de titlurile precedente, iar locatia joaca un rol important.
Watch Dogs: Legion iti permite sa fii cine vrei, cum vrei
La baza lui Watch Dogs: Legion sta o noua aditie pe partea de gameplay. Aceasta se numeste Play as Anyone si iti permite sa joci cu orice personaj gasit in joc. In-game functioneaza exact asa cum suna si mi-a placut modul in care poti recruta oamenii in functie de abilitati si chiar meseriile pe care le au acestia. Vrei sa ai acces mai usor intr-o cladire pazita? De ce nu recrutezi unul din gardieni? Totul este posibil in Legion.
Play as Anyone, in esenta, iti permite sa joci cu oricine te intalnesti in Londra, fara nicio exceptie. Explorezi orasul, cunosti oameni, ii ajuti cu anumite sarcini, dupa care acestia se alatura rezistentei. Mai departe, acestia devin din NPC-uri, personaje jucabile.
Mai sus vorbeam despre drone. Ei bine, integrarea lor in Watch Dogs: Legion este vitala pentru cursul gameplay-ului. Acestea iti deschid o multime de posibilitati si iti permit sa rezolvi misiuni fara ca personajul tau sa fie fizic intr-o locatie. Aceasta libertate merge in ton cu mesajul pe care vrea sa-l transmita jocul si cred ca este o directie intentionata si foarte buna pe care Ubisoft a preferat sa mearga.
Cand vorbim despre locatie, Londra prezentata in Watch Dogs: Legion este o capodopera vizuala. Colorata, plina de viata si cu un balans foarte interesant intre arhitectura clasica a cladirilor si tehnologia care a venit zeci/sute de ani mai tarziu. De aici rezulta si un Big Ben cu reclame pe el, alaturi de alte puncte de reper si mai high-tech decat le stim; spre exemplu The Shard.
Nu doar povestea este high-tech
Watch Dogs: Legion este despre tehnologie, iar asta trebuia sa se reflecte si pe partea de specificatii tehnice. Astfel, grafica este ceva care sigur ne va sari in ochi la momentul lansarii, mai ales ca Ubisoft a inclus si suport petnru reflexii RTX. La inceput poate ca nu suna a mare lucru, dar cand vedeti cat de colorat este orasul, veti intelege de ce acestea sunt big-deal.
Am ramas mut cand am vazut reclame LED montate fata in fata care se reflectau una din cealalta. In momentul in care personajul trecea printre acestea, era cuprins de lumina generata de amandoua. Astfel de mici adaugiri, ofera un plus de valoare unui astfel de joc; mai ales cand se potrivesc in contextul si lumea jocului.
Made in Romania… oarecum
Daca acest joc are ceva de dovedit, cred ca primul lucru care o sa ne sara in ochi, ca romani, este implicarea noastra. Bine, a co-nationalilor nostri. Studioul Ubisoft Bucuresti a avut o implicatie mare in dezvoltarea lui Watch Dogs: Legion astfel aproape toate caracteristicile sistemului Play as Anyone cat si activitatile din lumea open-world sunt dezvoltate la studioul din capitala.
Un alt lucru super interesant pe care l-am descoperit in sesiunea demonstrativa este ca Londra este plina de romani. Si nu ma refer la situatia actuala, ci la faptul ca echipa de la Bucuresti a facut un research demografic foarte amanuntit, apoi a inceput sa adauge si personaje cu nume romanesti. Cand am vorbit cu Lucian despre aceasta chestie, ne-a spus ca unii dintre colegii sai au devenit si surse de inspiratie. Astfel, Watch Dogs: Legion va face orice jucator roman sa se simta putin mai bine-venit in lumea jocului. Abia astept sa-mi fac o armata de rebeli romani, daci liberi, cu care sa preiau conducerea capitalei britanice.
Watch Dogs: Legion ne va pirata PC-urile si consolele incepand cu data de 29 Octombrie 2020. Deja ma gandesc cu drag si in acelasi timp cu groaza, cate jocuri voi avea de parcurs in toamna asta. In plus, ramaneti cu ochii pe YouTube pentru ca maine seara pe canalul Zona vom incarca un video foarte interesant, in timp ce pe PlayGround vom pune un preview alaturi de gameplay.