PC&Consoles

Warner Bros. se pregateste sa achizitioneze Machinima

Pateneriatul dintre Machinima si Warner Bros. este deja un subiect cunoscut, colosul investind si in trecut in network-ul de Youtube.

Parteneriat care se pare ca va ajunge la un nou nivel, Warner Bros. pregatindu-se sa achizitioneze reteaua de canale orientata catre gameri intr-un viitor apropiat.

The Information a fost prima publicatie care a facut public zvonul, sursa afirmand ca negocierile sunt deja intr-un stadiu avansat, fiind necesar foarte putin timp pentru ca micile ajustari sa fie puse in practica si ca Machinima sa faca trecerea la noul propietar.

Se pare ca tranzactia nu are o cifra atat de mare pe cat s-ar fi asteptat Machinima, Warner Bros. se pare ca a oferit mai putin de 100 de milioane de dolari pentru intrega companie. Asta dupa ce au refuzat suma de 150 de milioane de dolari ceruta initial de carte Machinima.

Machinima nu este o companie care duce lipsa de investitori, printre acestia numarandu-se Google, MK Capital, Redpoint Ventures, Coffin Capital si Allen DeBevoise, fondatrul Machinima.

Daca afacerea nu intampina probleme, Machinima are foarte mult de castigat din aceasta tranzitie, atat fondurile WB fiind o infuzie necesara, compania sangerand si concediind angajati importanti in ultimi doi ani, asta ca sa nu discutam de nume marcante sau producatori cheie.

Pe de alta parte, in acest moment segmentul de eSports aduce ceva notorietate celor de la Machinima,  “Chasing the Cup”, serialul documentar realizat de network si difuzat de CW bucurandu-se de ceva atentie critica pozitiva. Mai mult, in ultima perioada, noi proiecte au fost terminate si livrate cu succes, precum Mortal Kombat: LegacyStreet Fighter: Resurrection sau Transformers: Combiner Wars.

Investitia are un sens si din partea celor de la WB, cumparand atat clientela Machinima, dar si experienta online, mai ales ca Go90, o noua platforma de streaming video a inceput sa prinda la publicul american.

[Veriety]

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button