Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Warner Bros s-a infuriat pe HD Fury

/
/
/

De cand mass-media s-a dovedit a fi profitabila dincolo de orice limita posibila a imaginatiei, au existat companii, precum Warner Bros,  care s-au plans ca acel profit nemasurabil este in mod constant amenintat. Ba de oameni care copiaza viniluri, ba de oameni care copiaza casete, ba de oameni care detin un video personal cu functie de inregistrare, iar in cele din urma, internetul.

Da internetul a dus la ruinarea filmelor. Nici macar nu mai sunt profitabile, dupa cum au demonstrat esecuri recente la Box Office, ca Star Wars, care a strans aproape 1 miliard de dolari in nici macar o luna. Clar aceste companii au dreptate, ca urmare, oricine incearca sa ofere consumatorului de rand unelte pentru a ocoli masurile de protectie din filme trebuie pedepsit. Cel mai recent incident implica o companie numita din China HD Fury.

Warner Bros si firma de securitate Digital Content Protection au dat in judecata compania care producea un dispozitiv numit HD Fury Integral, care permitea transmisia de materiale video protejate de HDCP catre dispozitive neautorizate. Mai exact, catre televizoare, monitoare sau proiectoare a caror producatori nu au platit o taxa de licentiere pentru a primi un cod de validare pentru ca materialele video protejate de HDCP sa poata fi redate, sau catre mai multe dispozitive decat suporta maxim acel continut.

Dispozitivul indeparta acea protectie, permitand redarea continutului pe dispozitive mai vechi si astfel copierea sa. Partea de copiere este strict interzisa sub HDCP, iar indepartarea HDCP-ului in sine este o crima.

S-ar putea argumenta ca ce face omul cu continutul pe care l-a cumparat este treaba lui, si ca HDCP nu este tocmai usa de biserica, avand tendinta sa mai dea erori care impiedica redarea continutului, dar vorbim aici de Warner Bros. Una din companiile pentru care casetele VHS erau anti-cristul si care, daca erau in domeniul transportului pe vremea lui Ford, ar fi incercat sa il dea in judecata pentru ca le fura cailor mancarea de la gura.

Furia celor de la Warner Bros a fost atat de covarsitoare incat site-ul HD Fury a fost indisponibil in doar o zi dupa ce compania a fost data in judecata, desi in acest moment pare sa fi revenit in functiune.

Morala povestii in varianta Warner Bros: Daca DRM nu functioneaza, atunci clar mai mult DRM este singura solutie, si oricine spune altfel este un comunist anti-capitalist.

Morala povestii in varianta reala: Acum toata lumea stie ca exista ceva ca HD Fury.

[ArsTechnica]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar