PC&Consoles

Warner Bros. a platit Youtuberi pentru recenzii pozitive in 2014

Cu toate ca Middle Earth: Shadow of Mordor a fost un joc extrem de bun, chiar memorabil in anumite aspecte, increderea celor de la Warner Bros. nu a fost atat de mare in titlu, acestia incercand sa ‘directioneze atentia publica catre un continut mai pozitiv.

Asta se intampla in 2014, cand intreaga afacere era dezbatuta intr-un mod extrem de public, FTC-ul (Federal Trade Commission) fiind obligat sa intervina, avand in vedere ca o serie de legi federale au fost teoretic incalcate. (Youtuberii fiind obligati prin lege sa relateze publicului ca respectiva recenzie sau gameplay este un continut platit sau sponsorizat in SUA).

Spunem teoretic, pentru ca FTC-ul tocmai a luat o decizie in legatura cu acest incident, compania platind sute de mii de dolari catre Youtuberi, ale caror nume inca nu au fost dezvaluite, acestia fiind obligati sa ofere doar continut pozitiv legat de joc.

Conform contractului dintre Youtuberi si Warner Bros., acestia erau obligati sa „nu arate buguri sau glitch-uri, daca acestea exista” si sa „promoveze jocul intr-o lumina pozitiva”, fiind clar un contract scris pentru a influenta opinia publica.

Nume inca nu au fost implicate, dar se pare ca PewDiePie si Boogie au fost numit, alaturi de alte nume mari, precum Hutch.

Discutia acum este una mult mai complexa. Indiferent ca Warner Bros. se face sau nu vinovat. In acest moment nu este clar ce brat al companiei a calcat pe bec. Sa fie o agentie de PR un pic prea zeloasa? Sa fie un ordin de sus? Sa fie chiar un individ din interiorul studioului? Dupa cum am spus, nimic clar. Un lucru este cert, aceste practici nu sunt demne de laudat. Mai mult, pateaza reputatia unui joc, care altminteri a fost o exprienta memorabila.

Daca va intrebati ce fel de penalizare a primit compania – sa spunem ca a scapat ieftin. Comisia vrea doar ca studioul sa se asigure ca personajele de influenta pe care le angajeaza sa destanuie in mod public si clar in viitor faptul ca primesc bani de la Warner Brothers. Deasemenea doreste ca WB sa efectueze revizuiri ale videoclipurilor pentru supunere la aceasta hotarare si sa refuze plati daca acestea nu contin afirmatiile clare de statut de continut sponsorizat.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button