PC&Consoles

Warcraft III își primește propriul server de test public

Dacă este un lucru demn de admirație la Blizzard, este suportul pe care continuă să-l ofere pentru câteva dintre jocurile sale care au trecut testul timpului. Warcraft III a fost lansat acum aproximativ 15 ani. Am putea spune, fără nicio exagerare, că a trecut de mult de prima tinerețe.

Cu toate acestea, Blizzard a anunțat în ultimele zile că deschid un server de test public pentru Warcraft III, pe care vor fi inițial testate câteva hărți. Câteva dintre îmbunătățirile aduse jocului sunt următoarele:

  • Echilibrarea progresiei dificultății grupărilor de monștri de la începutul jocului și până la sfârșit
  • Echlibrarea prăzii de pe urma monștrilor pentru o progresie mai bună a obiectelor de la începutul jocului și pînă la sfârșit
  • Diversitatea obiectelor
  • Echilibrarea locațiilor de start: spațierea, distanța până la lemn și cantitatea de resurse de la începutul jocului
  • Echilibrarea distanței de extindere de la zona de start
  • Eliminarea dezordinii din jurul punctelor de interes
  • Retexturarea hărților pentru o vizualizare mai clară, atât pe ecran cât și pe mini-hartă
  • Minimizarea copacilor și a obstacolelor care obturau accesul vizual către punctele de interes de pe hartă
  • Adăugarea marginilor muntoase foarte înalte sau a apelor adânci pentru a delimita harta, în locul limitelor fixe (pentru imersiune)

Există încă câteva probleme cunoscute de Blizzard la rezolvarea cărora se mai lucrează. Cea mai importantă este funcția de matchmaking, care până și Blizzard recunoaște că nu funcționează fix cum ar trebui. De asemenea, turneele și sistemul de Ladder Board nu vor fi disponibile momentan pe serverul de test. Și nu în ultimul rând, deși a fost îmbunătățită, probleme cu latența ar mai putea apărea.

Poate părea ciudat ca Warcraft III să primească un patch nou și un server de test public, la 15 ani după lansare. Dar jocul nu a fost abandonat în tot acest timp. Ultimul patch pentru joc a fost scos anul trecut, la 5 ani distanță de cel anterior. Cam în aceeași perioadă Blizzard au scos și un patch pentru Diablo II, un joc vechi din 2000. De asemenea, au lansat recent o variantă remasterizată pentru StarCraft, un joc și mai vechi decât Diablo II, din 1998. Așadar, ținând cont de antecedente, actualizarea lui Warcraft III nu ar trebui să ne surprindă prea tare.

Pentru cine dorește să joace pe serverele de test ale lui Warcraft III, acestea sunt disponibile aici pentru Windows și aici pentru Mac. Este necesar să aveți deja Warcraft III cumpărat pentru a vă putea înscrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button