PC&Consoles

VVVVVV scos fortat de pe 3DS eShop datorita unei brese de securitate

Jocul de-a soarecele si pisica al celor de la Nintendo cu exploiturile homebrew nu s-a incheiat. Gigantul de gaming a scos recent platformer-ul retro VVVVVV al lui Terry Cavanagh de pe 3DS eShop dupa ce Shiny Quagsire a descoperit o metoda de-a face jocul sa ruleze codul tau. Desi nu este o metoda directa, fiind nevoie de un alt exploit pentru a rula (cum ar fi un browser sau un alt joc), aparent asta nu conteaza pentru Nintendo.

I-am intrebat pe cei de la Nintendo despre parerea lor in legatura cu situatia, inclusiv despre posibilitatea ca VVVVVV să aiba parte de o revenire in viitorul apropiat. Orice s-ar întâmpla vestea nu e complet socanta.

Nintendo a fost de mult ingrijorat despre posibilitatea utilizării exploit-urilor homebrew pentru a inlesni pirateria, indiferent daca sunt capabile sa suporte falsuri. Problema este ca developerii si potentialii jucatori sunt prinsi la mijloc pierzand din venituri si gameplay din cauza unui artificiu software pe care nu l-au putut anticipa.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button