Telefoane

Inca o vulnerabilitate iOS descoperita

Stiti despre ce nu am mai vorbit de multa vreme ? De inca o vulnerabilitate IOS, de data aceasta legata de screenlock, care se pare ca permite hacker-ului acces la fotografii si contacte, lucru care in mod normal nu este de bun augur pentru utilizator.

Exploit-ul se pare ca functioneaza si pe ultima versiune de iOS, mai exact 9.0.1, versiune abia lansata de Apple, dar, din fericire, nu pe toate dispozitivele se poate reproduce, vulnerabilitatea fiind indentificata destul de repede. Aceasta problema lasa un posibil rau voitor sa se uite, nu pentru mult timp la drept vorbind, printre contactele si fotografiile fara sa iti ceara parola, ceea ce face acest exploit extrem de primejdios, mai ales daca ai niste fotografii mai … speciale in telefon.

Nu este clar in acest moment care dintre modelele de iPhone sunt afectate de acest exploit iOS 9, avand in vedere ca parerile sunt impartite, unii reusind sa reproduca vulnerabilitatea, altii nu. Un lucru pare cert, este foarte posibil ca aceasta problema sa apara din cauza unor setari facute de utilizator sau poate chiar o varietate de alte elemente. Clipul de mai sus este extrem de informativ, utilizatorul reusind sa acceseze iPhone-ul fara prea mari probleme. Conform clipului, Siri si Lockscreen-ul sunt problemele principale, videosdebarraquito afirmand in titlul clipului ca acestea doua ar trebui inchise pentru a rezolva problema.

[videosdebarraquito]

Related Articles

Back to top button
Close
Close