TECH

Vrei VR ieftin? Un hack îți aduce jocuri de Oculus și Vive fără căștile respective!

VR-ul este o experiență uimitoare de gaming, dar care este puțin exclusivistă datorită prețului ridicat al căștilor (în acest moment, Oculus Rift se vinde pentru 399 dolari, iar HTC Vive costă 599 dolari) combinat cu un PC cu specificațiile destul de ridicate. Acest lucru înseamnă că deși multă lume a auzit de VR, cei care au ajuns să se bucure de el sunt relativ puțini.

Compania Zeiss încearcă acum să compenseze pentru acest neajuns cu VR One Connect. Probabil numele vi se pare cunoscut, fiind cei responsabili de foarte multe produse de top din domeniul opticii, printre care lentilele de pe camerele Canon. Acum, să ne înțelegem… Zeiss are un set cu cască VR pe care îl puteți cumpăra (VR One Plus pentru aproximativ 46 dolari pe Amazon chiar acum), dar nu despre acesta dorim să vă povestim. VR One Connect nu este un set cu cască, este un simplu dongle care efectiv democratizează accesul la experiențele VR.

Inginerii lor au descoperit rețeta secretă prin care conectează Steam VR de pe PC la telefon. Funcționează cu dispozitive iPhone care rulează iOS 10 și modelele Android care au cel puțin varianta 7.0 a sistemului de operare. Pentru a utiliza, introduceți telefonul în tava mobilă de pe un set cu cască – o puteți utiliza cu orice, de la Google Cardboard de 10 dolari, până la propriu lor set VR One Plus.

Instrucțiunile sunt simple: Cumpărați un joc VR pe Steam VR, deschideți aplicația pe telefonul vostru și gata, conținutul este livrat. Zeiss VR One Connect este livrat împreună cu două controlere Bluetooth care vă permit să navigați în jurul jocului (un design touchpad familiar pentru orice utilizator Oculus / Vive) și este foarte ușor să îl ridicați și îl puteți utiliza și cu o tastatură sau un gamepad dacă jocul cere acest lucru. Controalele Bluetooth funcționează pe baterii AAA de 4x, cântăresc 45g și includ un accelerometru și un giroscop care funcționează în tandem cu senzorii de pe propriul telefon.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button