MOREȘtiri IT

Vrei să afli unde locuiai cu sute de milioane de ani în urmă?

Cine n-a văzut vreodată o hartă a vechilor continente și s-a întrebat „Pe care din guguloaiele astea e Brăila?” ? Eh, acum există un răspuns concret.

Baza de date de dinozauri DinosaurPictures.org are acum o componentă care vă permite să vă depistați locația voastră curentă prin veacuri. Puteți vedea unde exact se afla orașul natal atunci când India s-a ciocnit de Eurasia, sau cum arăta țărișoara noastră cu 750 de milioane de ani în urmă.

Ce e drept, nu este o simulare foarte detaliată, fiind la o scară destul de imprecisă, dar în mare veți putea vedea evoluția locației alese pe parcursul veacurilor. Astfel, veți putea răspunde în sfârșit tuturor acelor întrebări despre „de câte ori s-a aflat orașul sub apă?” sau „de câte ori mai trebuie să fie până când se spală gunoiul?” și, desigur „suntem pe o falie tectonică activă de apar atât de multă gropi în drum?”.

Cu această ocazie mai poți afla și câteva informații despre diversele ere geologice ale planetei și cam ce fel de vietăți mișunau atunci pe Pământ. Uite ceva ce nu poate să facă Google Maps… deocamdată.

[Gizmodo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button