PC&Consoles

Vrei încă un personaj în Metal Gear Survive? Costă doar 10$!

Deși se știa încă de luna trecută că Metal Gear Survive va include microtranzacții, iată că acum știm mai exact despre ce e vorba. Dacă vrei să creezi încă un personaj, trebuie să plătești cu bani reali.

La sfârșitul lui 2015, după lansarea lui MGSV: The Phantom Pain, Hideo Kojima părăsea Konami după trei decenii de jocuri. Toată lumea încerca să afle dacă a fost sau nu o plecare voluntară, însă ce știm cu siguranță este că cel mai nou titlu din seria Metal Gear, denumit Metal Gear Survive, primul de la plecarea acestuia, a fost lansat săptămâna trecută și se află într-o situație… interesantă.

La sfârșitul lui ianuarie, cu o lună înainte de lansarea sa, descopeream că Metal Gear Survive va necesita o conexiune constantă la internet pentru a fi jucat, dar și că va include microtranzacții. Din nefericire, ambele sunt lucruri cu care am ajuns să ne obișnuim în ziua de astăzi, așa că pe mulți i-a afectat poate prea puțin.

Nevoia constantă de a fi conectat la internet era explicată ca necesară pentru ca jocul să „suporte o trecere integrată de la single-player la co-op” și să „ne permită să oferim conținut continuu după lansare”, potrivit unei declarații date de Jennifer Tsang, brand manager de la Konami, pentru Gamespot.

La capitolul microtranzacții, atunci când nu vorbim de un joc „free-to-play”, majoritatea companiilor includ exclusiv numai obiecte cosmetice sau așa-zisele „boostere” pentru a progresa ceva mai rapid. Deși acestea sunt incluse în Metal Gear Survive, un alt soi de microtranzacții, unul pe care nu îl vedem mai deloc în jocuri care nu sunt gratuite, privește numărul de personaje pe care le putem crea în joc.

Simplu spus, pentru a avea un al doilea personaj în Metal Gear Survive, trebuie să cumperi un slot adițional, care costă 1.000 de SV Coins, moneda virtuală din joc. În timp primim 30 de astfel de monede o dată pe zi prin pornirea jocului, putem foarte simplu să le cumpărăm cu bani reali. Potrivit PC Gamer, 1.150 de SV Coins costă 9,99$, așa că avem de ales în cazul în care vrem, de exemplu, să avem un personaj în plus sau doar unul diferit. Intrăm în joc zilnic timp de mai bine de 3 luni sau plătim 10$, pe lângă cei 40$ necesari pentru cumpărarea jocului. Și nu, nu există o altă metodă de a obține SV Coins momentan.

[Gamespot] [PC Gamer]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button