Gaming

Votează jocul video favorit co-dezvoltat în România la Romanian Game Awards

Comunicat de presă

Echipe de dezvoltatori români au pus umărul la crearea unora dintre cele mai populare jocuri din lume încă din anii 90 când s-au deschis studiourile Ubisoft România și Electronic Arts România. Dezvoltatorii din industria locală se pot mândri că au lucrat la jocuri ce nu mai au niciun secret chiar și pentru cei care nu sunt gameri pasionați: francize precum Assassin’s Creed sau Tom Clancy’s Silent Hunter, FIFA, Asphalt, Gotham Knights, Coinmaster, etc. 

Romanian Game Awards este un eveniment anual ce își propune să recunoască și să premieze cele mai remarcabile jocuri video dezvoltate pe plan local sau cu implicarea de echipe românești. Prima ediție va avea loc pe 10 octombrie la Teatrul Odeon din București, marcând astfel debutul acestui excepțional festival dedicat industriei de gaming.

În concurs vor intra dezvoltatori de jocuri video din România, universități și academii private care au fost parte a unor proiecte educaționale în domeniul dezvoltării de jocuri video, precum și agenții specializate în marketing pentru jocurile video la nivel local. Este o ocazie unică de a celebra excelența în lumea jocurilor video și de a evidenția contribuțiile semnificative aduse acestei industrii în continuă evoluție.

În ceea ce privește lansările internaționale din perioada 2022-2023 și jocurile aflate în dezvoltare și actualizare constantă în această perioadă, Romanian Game Awards invită publicul să-și exprime preferințele și să voteze jocul favorit dintr-o selecție de 5 jocuri co-dezvoltate în România, ce au obținut un succes deosebit în întreaga lume: 

  • EA Sports FC24 / Electronic Arts Romania
  • Metal: Hellsinger / Funcom Romania
  • Secret Neighbor Roblox / Amber
  • WSOP Texas Holdem Poker Game / Playtika Romania
  • Domino Dreams / SuperPlay Romania

 

Votează cel mai popular joc video co-dezvoltat în România – Romanian Game Awards 2023 (rgda.ro)

 

Deși poate pare greu de crezut pentru cei din afara industriei, România este o țară luată cât se poate de serios de către marii producători de jocuri video când vine vorba de deschiderea de noi studiouri de dezvoltare. Această alegere este determinată de numărul impresionant de profesioniști activi în domeniu, clasându-se în topul celor 5 țări din Europa, precum și de prezența semnificativă a studiourilor internaționale care au ales să își extindă activitatea în țara noastră. De la Ubisoft, care a pornit chiar la câțiva ani după Revoluție, până la Gameloft, Electronic Arts, Bandai Namco, Funcom, Playtika, SuperPlay, Modus Games, Firefly Studios, Moon Active și alții, România contribuie în mod semnificativ la procesul creativ al unor dintre cele mai cunoscute și apreciate jocuri la nivel global. Prin acordarea acestui premiu la gala Romanian Game Awards și oferind publicului din România ocazia de a vota unul dintre aceste jocuri, ne dorim să ne asigurăm că fiecare român este conștient și împărtășește bucuria noastră în fața acestor succese internaționale Andreea Medvedovici Per, director executiv Romanian Game Developers Association

Despre jocurile video co-dezvoltate în Romania în 2022-2023

  • EA Sports FC 24 / Electronic Arts Romania

Romanian Game Awards

EA Sports FC este noul titlu al bine-cunoscutei francize internaționale de jocuri de fotbal, titlu apărut după ce jocul a fost rebranduit ca urmare a încheierii parteneriatului Electronic Arts cu FIFA. Legendara serie FIFA este produsă de EA SPORTS de peste 20 de ani, fiind în prezent cea mai mare franciză de jocuri video sportive de pe planetă. EA Sports FC 24 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România. EA România este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video și companii de tehnologie din țara noastră. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XhP3Xh4LMA8 

  • Metal: Hellsinger / Funcom Romania

Romanian Game Awards

Cu peste 1 milion de exemplare vândute în întreaga lume și un rating Overwhelmingly Positive pe Steam,  Metal: Hellsinger, popularul joc semnat de Funcom poate fi considerat un succes răsunător. Specialiștii VFX ai Funcom București au fost responsabili de crearea efectelor speciale pentru joc, iar echipa de testeri din România a avut grijă să se asigure că jocul a fost lansat într-o formă absolut remarcabilă.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jFAFzl_Tr7s 

  • Secret Neighbor Roblox / Amber

Romanian Game Awards

Parteneriatul de succes dintre Amber și Roblox a culminat anul acesta cu dezvoltarea și lansarea a unui nou și captivant joc multiplayer adaptat pentru pasionații de jocuri horror și nu numai. Acest ultim proiect, intitulat „Secret Neighbor”, este o ramificație a francizei Hello Neighbor. Dezvoltat de Amber în colaborare cu Hologryph și publicat de tinyBuild, Secret Neighbor este accesibil gratuit pe platforma Roblox.  Performanța remarcabilă a jocului, recunoscută de platforma Roblox, include un rating incredibil al utilizatorilor de 81,6% și peste 36.138 de favorite. În plus, a adunat până în prezent un număr de 6,4 milioane de vizite. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QYkxl99v0Fs 

  • Domino Dreams / SuperPlay Romania

Romanian Game Awards

Domino Dreams este un joc de puzzle casual free-to-play, care combină gameplay-ul SolitaireTripeaks cu piesele de domino pentru a crea o experiență unică de puzzle. Jucătorii pornesc într-o călătorie magică prin zeci de capitole de poveste animate cu pionii emblematici din SuperPlay.

Domino Dreams Studio a fost format din angajați SuperPlay din Israel și România, iar de-a lungul unui an și jumătate de existență, studioul  a crescut de la 5 membri la 50, împărțiți în mod egal între cele două locații.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Aa_FokuVQIg 

  • WSOP Texas Holdem Poker Game / Playtika Romania

Romanian Game Awards

Biroul Playtika din București este unul dintre studiourile implicate în dezvoltarea celui mai apreciat joc de la Playtika, WSOP Poker: Texas Holdem Game. Cu peste 7 milioane de descărcări în 2022, jocul s-a confirmat a fi un succes de proporții la nivel mondial.

Trailer: https://youtu.be/34TxhmILk5o 

Gala Romanian Game Awards va include două secțiuni principale de premiere. Prima secțiune este dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival în cadrul conferinței anuale Dev.Play, ce se desfășoară în perioada 9-10 octombrie. Această secțiune se concentrează pe jocurile independente din Europa de Est. Cea de-a doua parte a Galei RGA este dedicată industriei românești de dezvoltare a jocurilor video și va premia companiile, agențiile, instituțiile și jocurile video care s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul anului.

Mai multe detalii despre Romanian Game Awards se pot găsi aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button