MORE

Volvo va produce doar mașini electrice din 2025

Producătorul de autoturisme Volvo anunță că va înceta să mai producă modele noi de mașini care sunt bazate exclusiv pe motoare cu combustie internă.

Planul este ca începând din anul 2019 să scoată pe piață doar mașini care folosesc propulsie electrică într-un mod sau altul. Intenția este ca până în anul 2021 să fie produse cinci modele diferite de mașini care vor fi exclusiv electrice, urmând ca restul modelelor din oferta companiei să fie de tipul hibrid. Astfel Volvo se va conforma și cerințelor impuse de Uniunea Europeană de-a reduce emisiile de noxe până în anul 2020.

Anunțul de astăzi nu va afecta deocamdată reviziile anuale ale mașinilor existente ce folosesc motoare cu combustie internă, Bloomberg estimând că abia din anul 2025 acestea vor fi scoase complet de pe liniile de producție. După această dată toate autoturismele marca Volvo vor fi ori hibride, ori complet electrice, compania dorind să atingă cota de 1 milion de mașini electrice vândute în acea perioadă

Până atunci, poate tehnologia bateriilor solide va ajunge până la punctul la care se poate oferi o capacitate mai mare decât cea a bateriilor existente, iar timpii de încărcare vor scădea.

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button