AutoRSS PaginaDeMedia

Volvo o să vândă doar mașini electrice prin intermediul magazinului online

Schimbarea se va produce înainte de 2030

Volvo a anunțat că până în anul 2030, va produce și va comercializa doar mașini electrice, astfel renunțând la motoarele pe combustibil. În plus, compania dorește să elimine orice fel de serviciu de dealership, urmând să vândă mașini doar prin intermediul platformei online pentru a se conecta în mod direct cu clienții.

Planul acesta coincide cu obiectivul Volvo de a avea 50% din flota sa formată din mașini electrice până în 2025. Strategia pe termen lung este împrumutată de la Tesla, primul producător full-electric cu vânzare direct prin intermediul platformei online. Iar clienții care vor dori să vadă mașina înainte de achiziție vor putea face asta în showroom-urile Volvo. Acestea din urmă vor fi folosite doar pentru livrări și service.

Volvo EV Line-Up Roadmap

Volvo a prezentat și un roadmap al următoarelor lansări

Pentru a ține pasul cu toate lansările de vehicule electrice ale producătorului, fanii Volvo au acum la dispoziție un roadmap. Acesta a început cu XC40 Recharge și va fi populat cu încă șase modele. Nu există informații despre acestea sau date de lansare. Planul celor de la Volvo coincide și cu viziunea de viitor a altor companii precum Ford și Mercedes, care deja au început să migreze spre producția de mașini electrice.

Ford ar urma să elimine toate motoarele pe combustibil până în 2030, în timp ce Volkswagen a promis că va produce un milion și jumătate de vehicule electrice până în 2025. În acest fel, viitorul industriei auto va fi plin de vehicule electrice, dar mă face să mă întreb ce se va întâmpla cu toate mașinile care folosesc combustibil și cum se va face trecerea.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button