AutoRSS PaginaDeMedia

Volvo lucrează la o tehnologie care va transforma parbrizele în display-uri AR

Tehnologiile noi transformă vehiculele în creații din ce în ce mai avansate, iar pe măsură ce producătorii auto vin cu inovații în materie de design și funcții, mașinile se transformă în asistenți impresionant de inteligenți. Volvo colaborează cu Spectralics, o companie din Israel, în vederea dezvoltării unei tehnologii „optice” care să ducă ideea de AR (augmented reality) de la bordurile mașinilor la un alt nivel.

Aici, Volvo va face uz de soluția MLTC (multi-layered thin combiner) a celor de la Spectralics. Aceasta este o peliculă pe mai multe straturi ce poate fi „aplicată” pe întregul parbriz al mașinii pentru a-l transforma într-un display AR. Asta va căpăta o importanță semnificativă, peste ideea basic a sistemului de infotainment.

Volvo face un pas înainte spre viitor

Inovația rezultată din colaborarea Volvo – Spectralics va veni în sprijinul șoferului prin identificarea elementelor-cheie înconjurătoare  dar și a potențialelor pericole. Partea interesantă este că sistemul este gândit astfel încât obiecte vor fi evidențiate păstrându-se simțul distanței, pentru ca șoferul să se poată pregăti în prealabil și pentru a contura o experiență mai fidelă și mai sigură.

Producătorul suedez precizează că tehnologia cu pricina încă se află într-un stadiu timpuriu, însă a început să investească deja o sumă măricică în eforturile celor de la Spectralics. Aici, Henrik Green din cadrul Volvo spune că potențialul firmei israeliene va conduce la dezvoltarea unor mașini cu adevărat pregătite pentru viitor .

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button