PC

Nvidia Volta ar putea fi făcut pe 12 nanometri

Marele producător de semiconductoare TSMC a primit o comandă însemnată de la Nvidia recent pentru producția unei noi generații de procesoare grafice.

Conform cotidianului Commercial Times din China, procesoarele grafice Volta ar urma să fie construite folosind procesul de 12 nanometri, o îmbunătățire care se va simți în ceea ce privește eficiența față de procesul existent de 16 nanometri pe care sunt construite GPU-urile Pascal.

Dar înainte să țopăiți de bucurie fiindcă visați un 2090 Ti pe 12 nanometri în viitorul apropiat, merită menționat că aceste procesoare grafice sunt făcute nu pentru desktop sau pentru publicul larg, ci pentru sisteme dedicate mașinilor autonome.

Dacă varianta dedicată publicului a lui Volta va fi construită tot pe 12 nanometri nu este clar în acest moment. Zvonurile despre plăcile video viitoare ale companiei Nvidia sugerau la un moment că seria 2000 va fi compusă din variante rafinate ale procesoarelor grafice Pascal. Adevărul nu va ieși la iveală prea curând, la urma urmei, doar ce a fost lansat 1080 Ti, care acum este regele performanței, așa că Nvidia nu prea se grăbește să își înlocuiască oferta actuală prea curând.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button