Tech&ITAutoRSS PaginaDeMedia

Volkswagen va popula Qatarul cu masini care se conduc singure

Viitorul se apropie!

Volkswagen Group si Qatar au ajuns la un comun acord pentru a dezvolta un sistem de transport public format din vagoane si autobuze care se conduc singure, pana in anul 2022 in capitala Doha. Intelegerea semnata de VW Group si Qatar Investment Authority este un proiect in plin proces de dezvoltare care va implica patru branduri din VW Group, printre care Volkswagen Commercial Vehicles, Scania, MOIA si AID, subsidiarul Audi de masini autonome inteligente.

Obiectivul este sa dezvolte un intreg sistem de transport, inclusiv vagoane si autobuze electrice autonome, cadrul legal pentru acestea, o infrastructura dedicata in intregul oras si software-ul necesar pentru a sustine un astfel de serviciu comercial. Vehiculele autonome vor fi integrate in sistemul de transport public.

Pentru a evolua, orasele noastre au nevoie de un nou val de inovatii. Tehnologiile de transport cu inteligenta artificiala si fara emisii vor ajuta avansul mobilitatii urbane, in timp ce va reduce aglomeratia din trafic si va imbunatati eficienta energetica.

Mansoor Al Mahmoud, CEO QIA

Flota va include 35 de vehicule electrice autonome ID. Buzz de la Volkswagen Commercial Vehicles, care vor putea transporta patru pasageri pe rute semi-fixe in aria de acoperire din Doha. Alte 10 autobuze Scania vor fi folosite pentru a transporta grupuri mai mari de oameni.

Testarea privata a noilor vehicule si autobuze ar trebui sa inceapa anul viitor, in timp ce introducerea acestor vehicule in sistemul de transport public existent ar putea incepe inca din 2021, urmand ca in 2022 tranzitia sa fie completa.

TechCrunch

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button