Tech&IT

Volkswagen a făcut un prototip de scaun de birou care merge cu 20 de kilometri pe oră

Producătorii de mașini încearcă mai mereu să-și întărească imaginea pe care o au în fața publicului prin tot felul de prototipuri ciudate, iar Volkswagen, producătorul unor modele foarte cunoscute precum Golf sau Passat, a creat ceva de-a dreptul special.

Vorbesc despre un scaun de birou motorizat electric care prinde puțin sub 20 de kilometri pe oră, numai bun să te plimbi dintr-o parte în alta a biroului unde lucrezi. Trebuie să recunosc că pare o idee foarte interesantă, iar funcțiile pe care inginerii au reușit să le integreze în scaun pot fi game-changere. Hai să le vedem.

În primul rând, conform Robb Report, scaunul în sine este unul luat direct de pe o mașină obișnuită de serie, deci nu vorbim despre ceva făcut unicat pentru acest proiect. Asta înseamnă că toate ajustările poziției pe care le găsești pe un scaun de Volkswagen sunt prezente și aici, și mai are și centură de siguranță pe de-asupra. Mai mult, cea mai importantă și mai interesantă funcție păstrată este încălzirea în scaun. Ca rezident în frumoasa Capitală, unde caloriferele sunt mai mult reci decât calde în nopțile friguroase, pot să-ți spun că nu o dată mi-am dorit ca scaunul pe care stau să ma și încălzească.

Deși Volkswagen nu au dezvăluit capacitatea bateriei, autonomia de 12,5 kilometri este mai mult decât suficientă ca să-ți ajungă o zi de plimbat prin birou. Bine, daca la Zona am avea două, cu siguranță cea mai importantă activitate a zilei ar fi să facem liniuțe între noi pe hol, și așa autonomia ar scădea destul de mult. Bine că nu avem, altfel nu ar mai munci nimeni pe aici 🙂

Proiectul acesta a fost făcut de divizia comercială din Norvegia a Volkswagen, pentru a atrage atenția către gama lor de dubițe electrice, și în acest moment nu există planuri ca scaunul motorizat să fie pus în producție și vândut publicului, dar one can dream. Bine, până la urmă, cred că proiectul ar avea parte de succes. În afară de cele două pe care le-am lua pentru curse prin birou, mi-aș mai lua și eu unul ca să trăiesc exact ca oamenii din WALL-E.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button