AutoRSS PaginaDeMedia

Volkswagen vrea să elimine complet din Europa producția de vehicule bazate pe combustibil

Volkswagen se alătură producătorilor auto care vor să ofere soluții mai bune pentru mediu în ceea ce privește producția și utilizarea de vehicule. Germanii au în plan oprirea producției de mașini pe combustibil până în anul 2035 în Europa.

În cadrul companiei, Klaus Zellmer menționează că lucrurile încep încet-încet să se pună în mișcare, și că primii care vor vedea această schimbare vor fi europenii:

Volkswagen se va retrage de pe piața europeană a mașinilor cu motoare bazate pe combustie internă între 2033 și 2035. Cu toate acestea, va dura mai mult până când vânzarea de astfel de motoare va înceta și în Statele Unite și în China, în vreme ce lucrurile vor mai persista pentru o bună bucată de vreme în America de Sud și Africa.

Volkswagen țintește către un viitor mai verde

Zellmer spune că întregul catalog Volkswagen va include strict mașini lipsite de orice amprentă de carbon până cel târziu în anul 2050. Totodată, până în 2030, compania își dorește ca mașinile electrice să acopere cel puțin 70% din totalul vânzărilor în Europa.

Cu o astfel de mișcare, Volkswagen se apropie de ceilalți competitori. Planuri similare au și cei de la Ford, în dorința lor de a începe să vândă în Europa doar EV-uri până în 2030. Ford va cheltui un miliard de dolari pentru a-și transforma fabrica de mașini din Köln, Germania, într-o uzină dedicată exclusiv producției de mașini electrice. La fel stă treaba și cu Honda, japonezii străduindu-se să renunțe definitiv la ideea de motor pe combustibil până în 2040.

Mai multe țări europene iau în calcul interzicerea mașinilor tradiționale, după cum se poate observa în cazul Norvegiei (2025), al Regatului Unit (2030) și al Franței (2040). La polul opus, și Statele Unite încep să adere la această mișcare, iar California sparge gheața în acest sens, printr-un proiect de lege care interzice producția și utilizarea motorului pe ardere internă până cel târziu în 2035.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button