TECH

VLC suportă acum HDR, video 360, 8K și… Google Chromecast

Popularul player video VLC a atins acum versiunea 3.0, primul din ceea ce urmează să fie ramura Vetinari. Aceasta adaugă suport pentru HDR, incluzând variantele de culoare atât 10 biți cât și 12 biți precum și pentru format video 360 grade.

Această variantă suportă de acum și Chromecast streaming. În timp ce VLC este open source, această parte a sa nu este; Tom’s Hardware raportează că VideoLAN a explicat că „a folosit Google SDK oficial pentru a construi această facilitate, ceea ce îi împiedică să ofere codul sursă„.

Printre caracteristicile importante adăugate se numără suportul audio 3D, audio passthrough pentru codecurile audio HD și suport pentru navigarea drive-urilor NAS. Ca întotdeauna, sunt adăugate și o mulțime de codecuri noi.

VLC, care a început ca un proiect academic în 1996, a devenit între timp unul dintre cele mai bine întreținute playere video gratuite de pe toate platformele. Dezvoltarea sa este condusă de VideoLAN, o organizație nonprofit cu sediul în Franța, cu voluntari care lucrează la ea din întreaga lume.

Această nouă versiune majoră a software-ului a fost în curs de dezvoltare din iunie 2016.

Platformele acceptate includ Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone și Linux. Aceasta din urmă nu este încă disponibilă publicului. Puteți descărca toate celelalte variante din link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button