ȘtiriTech&IT

Vivo X Fold 3 este cel mai subțire telefon pliabil de până acum

Dacă Vivo X Fold 3 este cel mai subțire telefon pliabil, Vivo X Fold 3 Pro ar putea fi alegerea perfectă pentru cei care doresc performanțe de nivel flagship din formatul unui telefon pliabil.

Vivo X Fold 3  este mai subțire decât Honor Magic V2, dar cu o condiție

Depliat, Vivo X Fold 3 are 4.65mm grosime, fiind sesizabil mai subțire decât rivalul Honor Magic V2 (4.8mm grosime). Totuși, balama ecranului nu este atât de avansată ca la modelul Honor, ecranul pliat păstrând o curbură suficient de mare cât să ducă grosimea finală a telefonului la 10.2mm. Iar dacă te întrebi dacă contează, e bine nu. Honor Magic V2 este cu doar 0.1mm mai subțire.

În schimb, Vivo X Fold 3  aduce greutatea la 219 grame cu 12 grame mai puțin decât rivalul Honor, respectiv 14 grame mai puțin decât un Galaxy S24 Ultra. Nu-i rău pentru un telefon pliabil care adăpostește un ecran principal de 8.03 inch și cover-screen de 6.53 inch.

Ajungând la partea de specificații, X Fold 3 vine motorizat de chipsetul Snapdragon 8 Gen 2 și va putea fi comandat, exclusiv din China, în echipare cu 12GB sau 16GB memorie RAM LPDDR5X, respectiv cu stocare UFS 4.0 între 256GB și 1TB. Ecranul de 8.03 inch folosește rezoluția 2,480 x 2200 pixeli, este de tip AMOLED și suportă o rată de refresh la 120Hz. Tot AMOLED avem și pentru cover-screen, dar cu rezoluție 2789×2172 pixeli întinsă pe o diagonală ceva mai mică. Există suport pentru refresh rate variabil, însă producătorul nu enunță viteza suportată.

Foarte important pentru un telefon pliabil, acumulatorul de 5500mAh (împărțit în două celule cu 3,020mAh + 2,480mAh) ar trebui să oferă suficientă autonomie pentru o zi de utilizare intensivă, la finalul căreia vei putea încărca telefonul la putere de 80W prin USB-C. Din constrângeri de spațiu și pentru maximizarea capacității acumulatorului, Vivo a ales să nu includă suport pentru încărcare wireless.

Configurația foto include nu mai puțin de trei senzori a câte 50MP fiecare: cameră principală cu lentile f/1.75 și OIS, cameră ultrawide cu lentile f/2.0 și cameră tip portret cu lentile f/1.85 și zoom optic. Toate camerele vin cu tratament antireflexii pe lentile oferit de partenerul ZEISS.

Lista dotărilor este completată cu senzor de amprentă montat pe rama laterală, suport dual-SIM (nano+nano), conectivitate 5G și Android 14 în interpretare OriginOS (firmware de China).

Momentan, opțiunile de culoare disponibile sunt doar negru și alb.

Vivo X Fold 3 Pro, un power-house în format pliabil

Oferit în aceleași versiuni de culoare pe alb și negru, Vivo X Fold 3 Pro vine echipat cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 3. În schimb, sunt disponibile aceleași echipări cu 12GB sau 16GB memorie RAM LPDDR5X, respectiv cu stocare UFS 4.0 de 512GB sau 1TB. Avem aceeași configurație de ecrane ca la modelul non-Pro, cu mențiunea că pentru cover-screen este suportată rata de refresh la 120 Hz.

Acumulatorul este de 5700mAh, iar încărcarea rapidă atinge 100W prin USB-C. De data aceasta este prezent și suportul pentru încărcare wireless, în limita unei puteri de 50W.

Configurația foto include doi senzori a câte 50MP și unul de 64MP: cameră principală cu lentile f/1.68 și OIS, cameră ultrawide cu lentile f/2.0 și cameră periscope cu lentile f/2.57 și zoom optic. Toate camerele vin cu tratament antireflexii pe lentile oferit de partenerul ZEISS.

O altă diferență notabilă este folosirea unui senzor cu ultrasunete pentru autentificare biometrică, cât și prezența certificării IPX8 pentru rezistență la apă.

Din păcate vivo nu a oferit niciun fel de informații privind disponibilitatea noilor modele de telefoane pliabile în piețele globale, rămâne de văzut dacă seria Vivo X Fold 3 va ajunge sau nu pe piața europeană.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button