TECHTech&ITTelefoane

vivo Apex 2019 – un concept fără butoane cu 5G și senzor de amprente pe tot ecranul

Telefonul concept vivo Apex 2019 este anunțat și aduce laolaltă câteva tehnologii serioase. Este alimentat de un chipset Snapdragon 855, are stocare de 256 GB sau 512 GB, 12 GB de memorie RAM și 5G – ultimele două caracteristici fiind prezente pentru prima dată într-un telefon vivo.

Sosind doar la o zi după ce Meizu a anunțat varianta sa de telefon fără porturi, vivo Apex 2019 este o bestie destul de diferită, în ciuda aspectului similar.

Pentru început, Apex 2019 are un totuși un fel port, cumva. În timp ce Meizu Zero se bazează în întregime pe încărcarea fără fir, Apex 2019 folosește ceea ce vivo numește MagPort – un conector magnetic pe spate, folosit pentru încărcare și transfer de date.

Afișajul AMOLED de 6,39 inchi al lui vivo Apex 2019 vivo are și funcția de difuzor, folosind un traductor piezoelectric pentru a emite sunet. Este înconjurată de rame foarte subțiri, fără să arate prezența unei camere pentru selfie.

Ce este mai interesant este scanarea amprentelor pe tot ecranul – puteți să atingeți aproape oriunde pe ecran pentru a debloca telefonul prin scanerul de amprente din afișaj – acest lucru îl va face să fie cel mai avansat scaner digital pentru amprente până în acest moment.

vivo Apex 2019, ca și telefonul lui Meizu, utilizează o combinație de atingere capacitivă și de detectare a presiunii pentru a înlocui butoanele standard de putere și volum pe laturi. În acest fel veți obține funcționalitatea butoanelor, păstrând în același timp un design fără butoane.

Camera dublă din spate este o cameră de 12MP + 13MP cu bliț LED.

vivo nu a spus nici un cuvânt despre camera frontală – este un glisor pop-up sau conceptul vine complet fără așa ceva.

De asemenea, nu știm dacă vivo Apex 2019 are încărcare fără fir și dacă este impermeabil ca Meizu Zero.

Deoarece acesta este un telefon concept, nu vă așteptați ca vivo să îl lanseze pe piață fix în această configurație. Cu toate acestea, anul trecut, vivo a arătat conceptul impresionant de Apex și mai târziu a lansat NEX, care a folosit multe din tehnologiile prezentate.

vivo va prezenta telefonul concept Apex 2019 la Mobile World Congress în februarie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button