SecuritateȘtiri ITTECHTelefoane

vivo anunță o tehnologie de recunoaștere facială 3D de 10 ori mai precisă decât FaceID

În timpul MWC-ului din Shanghai, China, vivo a introdus o nouă tehnologie de detectare 3D care nu se limitează la industria smartphone-urilor. De asemenea, pare să fie mai aproape de a fi integrat într-un produs din lumea reală decât ne-am putea gândi.

vivo a fost ocupat cu dezvoltarea tehnologii avansate de recunoaștere facială numită Time of Flight (TOF). Senzorul detectează timpul necesar pentru ca lumina emisă să se întoarcă din nou înapoi în senzor și, prin urmare, să ocupe suprafața cu o precizie de până la trei metri. Aceasta permite, de asemenea, o mai bună urmărire a gesturilor și a mișcărilor, fotografierea 3D și AR.

Tehnologia poate fi de asemenea ajutată de AI pentru a spori capacitățile de securitate și mai mult. Dar ceea ce este cu adevărat interesant este că vivo pretinde că tehnologia TOF 3D sensing este mai simplă decât cele existente în Mi 8 Explorer Edition, iPhone X și tehnologia recent introdusă de Huawei.

Aceasta înseamnă că senzorii TOF sunt mai mici, funcționează într-un mod mai simplu și sunt mai ușor de încorporat decât scanerul 3D bazat pe Structure of Light. Acesta din urmă se bazează pe modelele proiectate de lumină de la subiect.

În plus, tehnologia vivo are 300.000 de puncte senzoriale, ceea ce reprezintă de 10 ori numărul senzorului Apple. Acest lucru permite de asemenea o aplicare mai largă decât doar recunoașterea facială. Poate fi utilizat pentru AR, urmărirea gesturilor și mișcărilor, scanarea 3D și recrearea obiectelor digitale, în scopuri educaționale și poate fi utilizat chiar și în medicină.

Deși toate aceste lucruri pot părea un pic cam îndepărtate, compania chineză se grăbește să ne asigure că tehnologia TOF a trecut prin unele teste ample și că respectă standardele industriei, ceea ce înseamnă că este destul de aproape de a fi lansat cu un produs comercial.

Se pare că recunoașterea facială 3D va fi o mare parte a vieții noastre și modul în care interacționăm cu dispozitive inteligente, indiferent dacă ne place sau nu. Va fi interesant de văzut care producător va avea tehnologia superioară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button