GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Vivendi a vândut ultimele acțiuni deținute la Ubisoft

După ce în urmă cu doi ani Vivendi păreau candidați să cumpere majoritatea acțiunilor Ubisoft, iată că lucrurile au luat o întorsătură remarcabilă și conglomeratul media a renunțat cu totul la interesul său pentru Ubisoft. Conform unui raport apărut în presă zilele acestea, compania a vândut și ultimele acțiuni pe care le deținea la Ubisoft, în total de 5,9%, finalizând un plan demarat anul trecut. Este ultimul pas pe care gigantul media îl face în separarea de publisherul francez, după ce ajunsese să dețină chiar și un sfert din acțiunile companiei.

„Vivendi nu mai este acționar al Ubisoft și își ia angajamentul să se abțină de la achiziționarea acțiunilor Ubisoft pentru o perioadă de cinci ani”, a anunțat Vivendi într-un comunicat public. Este o situație cu atât mai notabilă cu cât în urmă cu ceva timp existau mai multe dovezi că Vivendi avea în plan să cumpere Ubisfot, lucru care a atras proteste din partea co-fondatorului Yves Guillemot, CEO Ubisoft.

Amenințarea unei preluări corporale părea foarte probabilă, iar Guillemot chiar a cerut guvernului să o oprească. În final, cele două companii au ajuns la un acord, Vivendi vânzând peste 30 de milioane de acțiuni pentru un total de aproximativ două miliarde de dolari. Asta nu pune însă capăt ambițiilor celor de la Vivendi în industria jocurilor. Compania a preluat în 2016 publisherul de jocuri mobile Gameloft și a confirmat că va continua să-și „consolideze poziția în sectorul jocurilor video”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button