PC&Consoles

Vivendi se apropie de control total asupra Ubisoft

Bătălia dintre Vivendi și Ubisoft a trecut de un nou prag zilele trecute. În acest moment corporația multi-media franceză deține 25.15% din acțiunile producătorului de jocuri.

Încercările companiei Ubisoft de a se apăra, cumpărând înapoi acțiuni, nu par să fi funcționat prea bine, deoarece Vivendi nu prea dă semne că va înceta prea curând achiziția. Una de care conducerea Ubisoft se teme, deoarece Vivendi a tot avut în trecut obiceiul de-a dirija companiile cumpărate în direcții din ce în ce mai neplăcute.

Ubisoft trebuie acum cu orice preț să păzească cele 4,85 procente rămase, fiindcă atunci când se va atinge 30%, Vivendi poate să inițieze o achiziție în totalitate a binecunoscutului producător de jocuri. Dacă asta se va întâmpla, iar Yves Guillemot este înlocuit din funcția sa de CEO, atunci s-a promis un exod în masă de la companie, ca semn de protest.

În acest ritm, în primăvară compania care ne-a adus seria Assasins’ Creed, Rayman și multe, multe altele,  și-ar putea pierde complet independența.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

13 comentarii

  1. Seria Assassin’s Creed, seria Farcry, Watch Dogs si alte jocuri. Chiar daca nu au fost cele mai bune au fost ok. Ar fi trist ca Ubisoft sa fie cumparat de vivendi.
    Daca e sa fie cumparat macar sa plece toti si sa faca alt studio.

  2. Proca Valentin Vivendi e considerata o entitate semi-malefica de cand a incercat sa preia cu forta intregul Valve, preia cu forta ip-urile de Half-life, counter strike si team fortress, si din perioada cand au avut control asupra bli$$ard, cand au comandat sa faca expansionuri de WoW in detrmentul a orice altceva. Asta a dus la anularea lui Titan, si la multele schimbari de „Lead desinger” ale diablo 3.

  3. Nu imi place ce aud , ubisoft e compania mea favorita de jocuri , assassins creed e seria mea TPS favorita de jocuri , far cry e alaturi de battlefield preferatele mele ca FPS uri ….. + ca face jocuri ca watch dogs , division , wildlands steep , for honor sau rainbow six siege , atatea jocuri bune , ar fi pacat sa se intanple asta , compania o sa intre in declin , nu o sa mai produca jocuri ca inainte , uitativa ce sa intanplat cu Blizzard dupa ce au fost rapiti de vivendi ……. nu e bine de loc , FUCK VIVENDI

  4. din cate am auzit este o companie ce detine o televiziune sau ceva de genu nu produce jocuri cumpara licente de la companiile de jocuri eu daca as detine firma ubisoft nu as tine pe actiuni ca sa pot sa risc sa fiu cumparat fara sa vreau as tineo privat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button