PC&Consoles

Vivendi a preluat Gameloft, Ubisoft ar putea fi urmatorul

Incercarea concernului mediatic Vivendi de-a inhata compania de jocuri mobile Gameloft s-a incheiat cu succes.

Gameloft are in acest moment un actionar majoritar nou, Vivendi, iar aceasta schimbare pare sa aiba deja consecinte. Michel Guillemot, CEO al companiei, si-ar pregati acum demisia, din moment ce restul consiliului de directori a decis sa sprijine achizitia, ceva ce el in nici un caz nu a dorit.

Si nu este singurul. Yves Guillemot, fratele sau si CEO al Ubisoft, si-a exprimat o dorinta clara de a nu isi vedea compania transformata intr-o divizie a Viviendi, iar in cazul in care efortul de-a cumpara producatorul seriei Assassin’s Creed va continua, chiar si el va pleca. Dar deocamdata, Michel Guillemot pare ca are de gand sa vina la Ubisoft ca sa ajute compania sa reziste presiunilor din partea Vivendi.

In cazul in care acest plan va esua, iar Vivendi va efectua schimbari asupra structurii companiei, atunci atat Yves Guillemot cat si un numar mare din angajati ai Ubisoft vor pleca in semn de protest.

Cu toate acestea, analistii sugereaza ca o schimbare de conducere ar fi benefica, in cazul in care Vivendi va impinge compania sa se extinda pentru a nu mai fi la fel de dependenta de hit-uri anuale ca cele din seria Assassin’s Cred.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button