MORE

Vivendi devoreaza si mai mult din Ubisoft

Saptamana asta nu se anunta a fi una grozava pentru moralul celor de la Ubisoft. Dupa ce Yves Guillemot, CEO al companiei, a declarat ca incercarea corporatiei Vivendi de cumpara influenta asupra companiei este nedorita si ar putea avea efecte negative pe termen lung, Vivendi si-a amplificat efortul.

In loc de un umil 6.6% din Ubisoft, Vivendi acum detine 10.39%, corporatia investind pana acum 244 de milioane de euro in producatorul de jocuri frantuzesc. Mai mult de atat, Vivendi acum detine si 10.20% din producatorul de jocuri mobile Gameloft.

De ce? Conform declaratiei emise de Vivendi, aceste investitii fac parte dintr-o viziune strategica de convergenta operativa… si probabil ati adormit de indata ce am inceput aceasta fraza. Simplu spus, Vivendi vrea sa aiba iarasi sub aripile sale mai multe studiouri de jocuri. Aparent, le simtea lipsa dupa ce s-a separat de Blizzard, de Sierra, iar in 2013 de Activision.

Pe cat de nefericita ar fi vestea pentru Ubisoft, nu este complet trista, din moment ce pretul actiunilor companiei este intr-o crestere constanta de cand Vivendi a inceput sa le devoreze. Pare destul de probabil ca Vivendi nu se va opri aici, si ar fi chiar o sansa ca acea previziune neplacuta a lui Guillemot sa se adevereasca, pe masura ce capata mai multe actiuni corporatia avand posibilitatea de-a lua un rol activ in conducerea producatorului de jocuri.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button