MORE

Vive zdrobeste Rift, conform sondajului Steam

Steam Survey, acel lucru pe care Steam va roaga sa il acceptati o data pe luna, a inceput sa dezvaluie cateva detalii interesante despre starea VR-ului la nivel mondial.

Conform datelor acestui sondaj, 66% din posesorii unei solutii VR de pe Steam folosesc HTC Vive si numai 27% utilizeaza un Oculus Rift in varianta sa finala, iar putin peste 6% au varianta DK2. Alte solutii, precum OSVR, nu pareau a fi incluse in acest sondaj, posibil pentru ca nu prea le foloseste cineva.

Un alt element esential din acest sondaj este ca acum avem si numere aproximative pentru vanzarile celor doua produse, sau cel putin vanzarile in cazul celor care folosesc Steam.

HTC Vive este folosit in acest moment de aproximativ 18 mii de utilizatori de Steam, in timp ce Oculus Rift in ambele sale variante are in jur de 6 mii de utilizatori.

Merita mentionat ca am bazat aceste estimari pe numarul de utilizatori pe care Steam l-a raportat anul trecut, care ar putea sau nu sa includa vreo cateva milioane de conturi secundare. In acest caz, numerele ar fi cele mai favorabile cu putinta.

18 mii nu prea suna a fi o baza de instalare prea buna, dar pentru o tehnologie proaspata, extrem de scumpa, reprezinta un inceput promitator. Desigur, daca ar fi pus un touchscreen pe acel Vive si i-ar fi zis iPhone, pana acum erau milioane de unitati vandute si nu se plangea nimeni de pret.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button