TECHTech&IT

Vive Focus, setul VR autonom, este lansat la nivel mondial

HTC a anunțat Vive Focus – primul său set VR autonom – acum un an, dar în tot acest timp a fost disponibil numai în China. Lucrurile sunt pe cale de a se schimba, deoarece Focus va fi lansat la nivel global.

Acest set VR va fi disponibil pe 37 de piețe și va costa 600 dolari în Statele Unite ale Americii (rețineți că Vive în varianta sa standard pentru PC costă 500 dolari). Programul de servicii Vive Focus Advantage îi poate ridica prețul până la 750 de dolari, dar oferă asistență profesională dedicată și este destinat întreprinderilor.

Vive Focus este alimentat de un Snapdragon 835, același chipset din noul Oculus Quest (400 dolari, lansare în primăvara lui 2019). Ecranul AMOLED de 2.880 x 1.600 pixeli oferă și el o rezoluție identică. Acesta oferă un câmp vizual de 110°, la fel ca setul de top Vive Pro.

Focus are, de asemenea, boxe încorporate și o baterie suficient de mare pentru 3 ore de experiență virtuală wireless fără întreruperi. Setul cu cască este alimentat de Vive Wave VR SDK, care permite ca conținutul din magazinul Vive Port să ruleze pe diverse alte căști VR, cum ar fi noul Shadow VR realizat de Shadow Creator. Acesta este un alt headset S835 și are două ecrane de 2.450 x 1.440 pixeli. Shadow se mândrește cu controllere cu 6 grade de libertate, precum și cu un „holografic 3D UI” numit Blue Cat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button