TECHTech&IT

Vivaldi adaugă suport pentru sincronizarea datelor

Vivaldi se alătură acum browser-elor care au suport pentru păstrarea datelor utilizatorului pe un server, și de unde pot fi descărcate peste tot pe unde vrea utilizatorul.

Vivaldi Sync este disponibil în cea mai nouă variantă de testare, cu numărul 1.14, și vă permite să sincronizați la nivel global lucruri precum: parole, setări de browser, extensii de browser, istorie de browsing, bookmark-uri, note personale și cam orice altceva puteți defini în browser. Așa că atunci când reinstalați browser-ul, sau vă mutați de la un PC la altul, puteți păstra totul într-un loc, sincronizând datele.

Aceste date sunt criptate la nivel local, folosind o parolă care trebuie setată de utilizator, iar apoi sunt trimise către un server central pe care există doar într-o formă criptată. Așa că și în cazul în care cineva dă buzna peste server tot va trebui să obțină și parola utilizatorului pentru a putea folosi datele sustrase. Cam fiecare alt browser oferă o funcție de acest gen, așa că nu e de parcă ar fi o noutate sau un pericol serios de securitate.

Pentru mai multe detalii despre această funcție puteți arunca o privire peste clipul făcut de dezvoltatori:

Vivaldi a evoluat destul de mult în ultimii doi ani. De la una din ultimele iterații ale variantei 1.2 par să fie anumite probleme de randare dacă este activată accelerare hardware, dar în general este un browser destul de bun și de fiabil, care include suficiente funcții încât să amintească de Opera în zilele sale de glorie. Tot nu este la acel nivel, am dubii severe că va exista vreodată un browser mai bun ca Opera 12, dar măcar Vivaldi încearcă să meargă în aceeași direcție.

[Bleeping Computer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button