MORE

Viv demonstreaza ce poate face un asistent AI

Programele de asistenta personala au intrat intr-o noua era cu dezvaluirea proiectului Viv.

Creat de echipa care a realizat Siri inainte sa devina proprietatea Apple, Viv este o evolutie sesizabila pentru programele de acest tip. Si spre deosebire de Siri, Cortana si cam fiecare alta aplicatie de acest gen, nu este limitata la o singura platforma. Viv functioneaza indiferent de sistem de operare sau dispozitiv, intentia fiind cea de a realiza o platforma deschisa pe care dezvoltatorii o pot folosi si careia ii pot extinde capabilitatile prin implementarea de resurse noi.

Viv are capacitatea de-a raspunde la intrebari complexe si de a executa cerinte in fata carora Cortana clacheaza, iar in cazul in care nu are o solutie predefinita, va crea una. Programul este capabil sa analizeze sintaxa unei fraze pentru a determina ce exact doreste utilizatorul, iar pe baza acestei interpretari isi va scrie propriul cod care sa ii permita sa indeplineasca cererea. Conform dezvoltatorilor, Viv are nevoie de numai 10 milisecunde pentru a crea un algoritm nou, bazat pe resursele pe care le are la indemana.

Nu a fost pomenita in timpul demonstratiei o data la care aceasta noua unealta va fi disponibila publicului larg. In cazul in care Siri si Cortana nu primesc upgrade-uri insemnate pana cand va fi lansat Viv, atunci intrebarea „How do I uninstall you?” va deveni extrem de populara pentru serviciile operate de Apple si Microsoft.

[The next web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button