TECHRSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

Visionox i-a invins pe Apple si Samsung in cursa pentru design-ul perfect

Noua curiozitate a design-ului de smartphone-uri este cum am putea ajunge la o experienta full-display. Se pare insa ca cei mai mari jucatori din piata, Apple si Samsung, au pierdut aceasta cursa. In ciuda competitiei, prima companie care are un model de camera sub display gata pentru productie in masa este Visionox. O companie mica in comparatie, din China, care s-a specializat pe productia de panouri OLED. De acum vor fi recunoscuti drept pionierii care au deschis drumul catre o noua generatie de smartphone-uri.

Alte companii din domeniu lucreaza de mult la o astfel de camera, dar pana acum nimeni nu are un model gata de productie; in afara de Visionox. Asta inseamna ca printre primele companii care s-ar bucura de aceasta tehnologie i-am avea pe chinezii de la Huawei. Pana la urma, stim cum functioneaza business-ul in China.

Cum au reusit cei de la Visionox sa ascunda camera sub display?

Pentru a crea noua camera, Visionox s-a folosit de mai multe tehnologii patentate pentru a crea un display secundar special. Acesta acopera camera, dar in acelasi timp ii permite sa captureze imagini fara a obstructiona. Dupa ce au rezolvat asta, chinezii au dat de un alt obstacol. Acestia au fost nevoiti sa calibreze perfect cele doua ecrane pentru a nu exista diferente intre ele. In acest fel, cele doua ecrane formeaza un tot-unitar care arata perfect din punct de vedere al culorilor, al luminozitatii si al aspectului. Iar partea frontala a telefonului tau nu va mai avea breton sau o zona dedicata camerei.

Visionox Under Display Camera

Acum ramane sa vedem doar ce dezvoltatori de telefoane vor aborda aceasta tehnologie si cum o vor implementa. Doua display-uri fara diferente intre ele suna a tehnologie scumpa si cred ca o vom vedea implementata in modele flagship. In acelasi timp, sunt curios sa vad cum va captura camera imagini, daca ecranul este luminat. Sau poate al doilea display de la Visionox se va stinge in momentul in care camera este activata. Se pare insa ca nu ne desparte mult timp de o lansare a unui astfel de telefon, asadar, sa ne bucuram ca tehnologia asta tot evolueaza.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button