MORE

VIPTrack-Aplicatia care iti permite sa afli pe unde umbla copilul tau, angajatii sau prietenii

Aplicația VIPTrackPRO este o soluție profesionala, eficienta și inovativă de localizare a unui dispozitiv cu sistem de operare Android (smartphone, tabletă) fără ca acesta să „stie” că este monitorizat. Având în vedere necesitatea confidențialității datelor cu privire la poziția acestor dispozitive, MIT Solutions Team SRL vine cu o versiune mobilă a soluției profesionale VIPTrackPRO.

Modulul Hardware: un server special configurat care va primi și prelucra toate datele necesare realizării procesului de localizare a dispozitivelor mobile + un telefon de tip smartphone care va trimite și primi SMS-uri în cazul în care conexiunea la Internet nu este disponibilă. Acest modul se instalează la beneficiar.

Modulul Software: un pachet compact de aplicații pentru dispozitivele mobile (1) și de tip web-based (2) pentru serverul care va stoca și prelucra informațiile primite de la dispozitivele mobile. Analizăm modulul software cu care utilizatorii vor interacționa cel mai mult. Acesta este alcătuit din două componente principale:

  1. Aplicația VIPTrackPRO care se instalează pe telefonul monitorizat;
  2. Aplicație web-based – portalul viptrack.ro.

1. Aplicația VIPTrackPRO

Aplicația VIPTrackPRO se poate instala accesând o pagină de Internet de pe telefonul mobil care se dorește a fi localizat. Odată instalată pe respectivul telefon, aplicația devine invizibilă și funcționează în background. În momentul restartării telefonului sau opririi/ pornirii, aplicația va reporni automat. Aplicația funcționează indiferent de cartela SIM care se află în telefon. Atât timp cât telefonul funcționează, aplicația este în stare latentă (nu afectează cu nimic resursele și activitatea obișnuită a dispozitivului). Pornirea activității de localizare a telefonului se realizează de la distanță printr-un click din portalul www.viptrack.ro. După ce s-a aflat locația telefonului, serviciul de localizare se poate opri tot din portalul www.viptrack.ro. Din considerente de securitate aplicația nu stochează pozițiile pe telefon. Pentru vizualizarea telefonului localizat e necesară conectarea la portalul: www.viptrack.ro. Accesul se va face atât de utilizatorul direct, cât și de alți colaboratori desemnați de utilizatorul direct, cu parole (key) diferite. Toată activitatea la portalul viptrack.ro și asupra bazelor de date va fi monitorizată și se poate verifica oricând la cerere.

2. Portalul viptrack.ro

După accesarea portalului aveți mai multe posibilități: Localizare in acest meniu se poate alege telefonul sau unul din telefoanele înregistrate în baza de date.

În urma selectării dispozitivului se poate:

– determina poziția curentă a telefonului. Această poziție este actualizată la 13 minute.

– genera rapoarte în funcție de dată și timp. Raportul este afișat în partea inferioară a paginii, iar în momentul în care se dă click pe o locație din raport, poziția este afișată pe hartă.

– vizualizare deplasări. Acest tip de raport vă oferă posibilitatea de a vizualiza doar locațiile în care telefonul se află în mișcare. Portalul viptrack.ro folosește propriile hărți digitale GPS (GPSMAPS), licențiate lifetime, cu acoperire în toată Europa. Pentru România, GPSMAPS sunt considerate cele mai complete și precise hărți existente în prezent. Perimetre În acest meniu se poate stabili un număr de 5 perimetre (zone de interes pentru utilizator) în funcție de o adresă sau o locație pe hartă. Utilizatorul va fi avertizat printr-un mail ori de câte ori respectivul telefon intră / părăsește unul din perimetrele stabilite. Configurare În cadrul acestui meniu, utilizatorul are posibilitatea de a modifica parola, precum și denumirea telefoanelor. Instrucțiuni de utilizare În acest meniu sunt afișate în mod succint și la obiect instrucțiunile de utilizare ale aplicației VIPTrackPRO.

Avantajele utilizării aplicației VIPTrackPRO

Printre numeroasele avantaje care pot rezulta din utilizarea soluției propuse se numără și:

 înlesnirea comunicării între componenta fixă (portalul web) și dispozitivul mobil;

 nu există distorsiuni de informații sau erori în transmiterea acestora;

 aplicația odată instalată este ascunsă;

 posibilitatea activării de la distanță a serviciului de date/wi-fi;

 aplicația funcționează în background (nu consumă resurse);

 posibilitatea de a opri serviciile de la distanță atunci când nu sunt folosite;

 interfață prietenoasă, ușor de utilizat pentru portalul web;

 posibilitatea de a verifica cu ușurință poziția actuală sau dintr-un anumit interval;

 facilitatea de a localiza dispozitivul mobil și în cazul în care părăsește teritoriul României.
Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Android Play Store.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button