TECH

Vineri încep precomenzile pentru Apple HomePod

Apple a anunțat că HomePod-ul de 349 dolari va fi lansat pe 9 februarie, iar clienții vor putea să precomande difuzorul wireless începând de vineri. HomePod se va lansa în Statele Unite, Marea Britanie și Australia. Apple a anunțat că gadget-ul va ajunge în Franța și Germania cândva la primăvară.

Inițial planificat să fie lansat la sfârșitul anului 2017, HomePod va ajunge la utilizatorii finali abia în februarie. Difuzorul va fi disponibil la comandă de pe Apple Online Store începând cu 26 ianuarie, primele comenzi sosind la clienți la începutul lunii februarie.

Apple spune că HomePod va fi disponibil în magazine începând cu 9 februarie, ceea ce ar trebui să însemne că primele comenzi se vor livra în jurul aceleiași perioade.

HomePod combină un difuzor premium de cameră cu inteligența artificială a lui Siri pentru controlul redării audio, a accesoriilor inteligente și a multor alte sarcini asistate vocal.

Gadget-ul este dotat cu un chip Apple A8, un woofer mare și șapte tweetere, despre care care Apple afirmă că poate oferi o gamă sonoră largă și spațioasă. HomePod poate simți automat spațiul înconjurător și își ajustează difuzoarele interne pentru a optimiza modul în care se aude.

Apple încurajează utilizatorii să achiziționeze HomePod împreună cu un abonament de 9,99 dolari / luna la Apple Music pentru a permite lui Siri să redea oricare dintre cele 40 de milioane de melodii din catalogul Apple Music. Siri poate răspunde, de asemenea, la întrebări variate legate de muzica care este redată. Fără un abonament, HomePod poate difuza Beats 1, poate reda podcasturi și orice melodii și albume achiziționate anterior de pe iTunes.

Utilizatorii pot cumpăra teoretic mai multe HomePod-uri pentru a construi un setup audio pentru mai multe încăperi. Cu toate acestea, Apple spune că suportul pentru mai multe camere va fi lansat ceva mai târziu, într-o actualizare de software din cursul acestui an, și nu va fi disponibilă la lansarea inițială. Abilitatea de a utiliza două HomePod-uri în mod stereo într-o singură cameră va necesita, de asemenea, o actualizare viitoare a software-ului.

Utilizatorii pot cere lui Siri să trimită mesaje, să verifice vremea, să redea cele mai recente știri, să primească răspunsuri, să creeze podcast-uri și multe altele. Controlul accesoriilor HomeKit este, de asemenea, unul din marele plusuri care îl fac pe HomePod atractiv. HomePod va funcționa cu unele aplicații terțe care acceptă SiriKit utilizând un dispozitiv iOS din apropiere pentru a face față acestor solicitări.

HomePod este controlat prin atingerea pe suprafața de pe partea superioară a unității, care afișează o comandă pentru Siri și pe cele volum. Pe lângă apelarea vocală prin „Hei Siri”, utilizatorii pot atinge și menține apăsată această suprafață pentru a pune o întrebare. O atingere simplă întrerupe muzica, în timp ce o dublă atingere trece la următoarea piesă.

HomePod va fi disponibil în două opțiuni de culoare, alb sau space gray. Poate fi comandat din data de 26 ianuarie pentru 349 de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button