MORE

Viitorul Oculus Rift va fi doar o pereche de ochelari

Oculus Rift si semenii sai au in acest moment un dezavantaj notabil, sunt mari. Sunt unitati masive care ocupa mult loc, au foarte multe cabluri si pot fi incomode daca le porti prea mult timp. Dar urmatoarele generatii vor fi mici cat o pereche banala de ochelari.

La evenimentul F8, Mark Zuckerberg a dezvaluit care sunt intentiile companiei pentru tehnologia prezenta in Oculus Rift. Pe scurt, Facebook are de gand sa o dezvolte mai departe, pana la punctul la care toata capacitatea de redare a imaginilor in VR va fi in stare sa incapa intr-o pereche de ochelari normali.

Desigur, asta nu se va intampla azi sau maine, ci poate peste 5-6 ani, dar cu miliardele de dolari de care dispune Facebook, este un viitor foarte probabil.

0412_f8177

Compania chiar a demonstrat potentialul acestei tehnologii sub forma unui joc de realitate virtuala de multiplayer, la care mai multi oameni puteau interactiona simultan cu aceeasi lume, de parca ar fi in aceeasi incapere, desi se pot afla in colturi opuse ale planetei.

Facebook si-a mai aratat sprijinul fata de dezvoltatorii care lucreaza in domeniu VR, oferind celor prezenti la evenimentul F8 cate un Gear VR, cu tot cu o varianta customizata de Galaxy S7, care sa permita dezvoltarea de continut. In total, s-au dat mai bine de 2600 de astfel de unitati celor prezenti.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button