MORE

Viitorul Mozilla Firefox se numeste… Google Chrome

Se pare ca mai mari de la Mozilla sunt pusi pe fapte mari si pe o viziune asupra viitorului extrem de ciudata. Conform Senior VP-ului Mozilla Firefox, cel mai nou partener al companiei este Google.

Mark Mayo a facut declaratia, indicand ca viitorul companiei are legaturi stranse cu rivalul sau in ale browsing-ului, Chrome, compania lucrand la urmatoarea generatie de browser Firefox, care, in mod ciudat, functioneaza pe aceeasi tehnologie ca si Google Chrome. 

Conform delcaratiilor intr-un blog post lui Mayo, zvonurile care indicau ca Mozilla si Google lucreaza la un nou prototip de browser, cu un aspect si functionalitati total diferite de Firefox sunt adevarate. Iar premisa se pare ca este extrem de simpla: Daca pana acum lucrurile au stagnat, inca de la Firefox 1.0, Mozilla doreste acum sa reinventeze modul in care utilizatorul interactioneaza cu browserul, oferind o abordare total diferita.

O alta surpriza a fost dezvaluirea proiectului numit Tofino. Acesta nu va folosi tehnologia de baza a Firefox – Gecko – ci tehnologia Electron, construita pe structura pe care se bazeaza marele lor rival, Chrome, intitulata Chromium.

Prevazand tipetele previzibile, Mayo a analizat mai in detaliu aparent interminabilele conflicte interne.

Mayo a scos in evidenta ceea ce el numeste un exemplu „ca la carte” al dilemei inovatorului – unde status quo-ul previne dezvoltarea de catre cineva a unor produse noi si inovatoare. El spune: „Motivul pentru care este greu sa gasesti lucrui noi la magazine vechi, in mare, nu este ca oamenii sunt rai sau prosti, sau saboteaza intentionat noi proiecte sau alte asemenea prostii. Este din cauza ca a face orice ce poate impacta intr-un fel conceptul produselor existente creaza tensiuni inevitabile.”

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button