TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Viitorul Apple Pencil ar putea primi un upgrade cu adevarat interesant

Apple Pencil a fost fara dubii cel mai bun accesoriu al Ipad Pro-ului pentru artistii care deseneaza digital. Un nou brevet ne sugereaza schimbari majore, transformand creionul in ceva si mai util; asta intr-un viitor nu foarte indepartat. Ideea pare destul de simpla la prima vedere, insa aplicarea in practica va fi destul de complicata. In loc sa-ti alegi manual culorile pe ecran, creionul va integra diferiti detectori foto meniti sa captureze culoarea obiectului spre care ai indreptat creionul; obtinand instantaneu culoarea disponibila in lista de culori.

Senzorul de culoare din Apple Pencil poate ingloba o multitudine de fotodetectoare, fiecare dintre acestea masurand lumina pentru alt canal diferit de culoare. Senzorul respectiv de culoare poate avea, de asemenea, unul sau mai multe dispozitive care emit lumina. Circuitele de control pot utiliza dispozitive de emisie a luminii pentru a lumina un obiect extern in timp ce utilizeaza fotodetectoarele pentru masurarea luminii reflectata, determinand in acest mod culoarea obiectului.

Desi brevetul este complet nou – depus undeva in noiembrie 2019- este foarte putin probabil sa apara in piata; Apple a depus peste 2.500 de brevete doar in ultimul an, dintre care foarte putine vor prinde lumina zilei. Apple Pencil ar putea fi cu adevarat incredibila, oferind posibilitatea creatorilor sa extraga culorile din lumea reala intr-un mod eficient si rapid.

Alte inovatii pe partea Ipad Pro-ului includ un ecran Mini-LED, menit sa ofere toate avantajele unui OLED; fara efectul secundar neplacut de ardere. Mini-LED-urile realizeaza acest lucru folosind LED-uri mai mici (diode emitatoare de lumina), pentru alimentarea iluminarii din spatele ecranului.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button