TECHPCRSS PaginaDeMedia

Aruncăm o privire la ViewSonic VP3481a (hands-on)

ViewSonic VP3481a este un monitor gândit pentru mediul profesional, însă are câteva particularități care îl fac un model potrivit pentru mai multe tipuri de utilizare. Caracteristici precum formatul ultrawide cu rezoluție 3440 x 1440 și rata de refresh de 100Hz, în combinație cu LUT-uri de culoare 14-bit și suport pentru AMD FreeSync fac din acest monolit din plastic și metal un competitor foarte interesant… dar nu sunt sigur pentru ce categorie de utilizatori.

ViewSonic VP3481a Hands-OnPanoul lui ViewSonic VP3481a este unul de tip MVA (Multi-Domain Vertical Alignment) cu rezoluție WQHD+ (3440 x 1440) și o curbură de 1800R. Aceasta din urmă vine ca răspuns la dimensiunea de 34″ care l-ar face destul de greu de urmărit în format plat. Specificațiile sunt completate de luminozitatea de 400 cd/m2, un contrast dinamic de 50.000.000:1 și timpul de răspuns GTG (grey to grey) de 5ms.

Conectivitatea este bogată și include două porturi HDMI 2.0, un DisplayPort și un USB Type-C pentru semnal video. Dar asta nu este tot, întrucât portul USB-C oferă și încărcare la 90W, astfel poți încărca un laptop direct de la monitor. Iar pentru conectivitate extra, în cazul în care folosești un MacBook spre exemplu, ViewSonic VP3481a are în arsenalul său și două USB-uri normale, alături de un port LAN și un USB Type-B pentru calibratorul profesional vândut separat de producător.

ViewSonic VP3481a Hands-OnDeși ViewSonic comercializează monitorul drept unul profesional, rata de refresh de 100Hz și suportul pentru AMD FreeSync îl fac potrivit și pentru gaming. Dar înainte să-l vedeți ca pe încă un produs „de gaming„, aș putea să motivez alegerea producătorului. Fluiditatea imaginilor la 100Hz este importantă și pentru creatorii de conținut, întrucât un timeline lung poate fi parcurs mai ușor pe un monitor mai rapid.

Toate acestea fac din ViewSonic VP3481a un model foarte interesant, dar cu o oarece criză de personalitate. Ecranul curbat nu-l face neapărat potrivit pentru creatorii de conținut, specificațiile destul de basic ale panoului și luminozitatea mică nu-l recomandă pentru producție video, iar cei doar 100Hz sunt depășiți în lumea pasionaților de jocuri, fie și la o rezoluție atât de mare. Așadar, avem un monitor bun la toate care nu excelează la nimic și cred că trebuie să fii un utilizator foarte specific ca să iei în considerare o astfel de achiziție, mai ales pe la 4.624,99 RON.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button