Știri ITTECH

VidMe va fi închis

Cei care tot speră să aibă o alternativă serioasă pentru Youtube nu au prea mult noroc la acest sfârșit de an. VidMe va fi închis săptămâna viitoare.

La sfârșitul săptămânii trecute toți utilizatorii serviciului s-au trezit cu înștiințarea că VidMe va fi scos din funcțiune în ziua de 15 decembrie. Abilitatea de-a încărca clipuri video pe VidMe deja a fost dezactivată, precum și cea de a crea un cont nou. Iar tot conținutul care  a fost încărcat de utilizatori pe acest serviciu în ultimii 4 ani va fi șters. Așa că dacă depindeați de VidMe pentru stocat clipuri video, ar fi bine să le exportați săptămâna aceasta, fiindcă vor dispărea pe vecie.

Serviciul a fost înființat prin anul 2014, cu intenția de-a fi o alternativă pentru Youtube, la fel cum au mai fost Vessel și Blip. Motivul pentru care este închis este cam același ca în cazul celorlalte servicii similare, nu s-a putut găsi un mod de-a monetiza în mod eficient platforma. Iar din moment ce găzduirea de clipuri video în masă nu este ieftină, iar fondurile de investiții au limite până când încep să ceară semne că susțin o afacere cu șanse de a scoate profit, nu se putea continua.

Monetizarea continuă să fie o problemă pentru orice astfel de serviciu, deoarece rețelele principale prin care se poate monetiza ceva pe internet sunt deținute de companii precum Google și Facebook, care au propriile lor soluții de găzduire video. Așa că în acest moment, singura speranță pentru competiție cu șanse de succes pe acest domeniu vine de la un gigant precum Amazon.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button